Like ons!
[Update] Hoger beroep Ruffoni afgewezen; renner blijft vier jaar geschorst

Algemeen nieuws

[Update] Hoger beroep Ruffoni afgewezen; renner blijft vier jaar geschorst

Stefano Pirazzi is voor vier jaar geschorst, nadat hij op doping werd betrapt, vlak voor de start van de Giro d'Italia 2017. De Italiaan van Bardiani CSF was niet de enige die tegen de lamp liep; ook Nicola Ruffoni testte positief.

Pirazzi mag op 3 mei 2021 pas weer gaan rondrijden in het peloton, meldt La Gazzetta dello Sport. Tijdens een out of competition-controle in april werden hij en Ruffoni betrapt op het gebruik van groeihormonen. Hoe lang Ruffoni moet toekijken is niet bekend.

De twee renners zijn door hun ploeg Bardiani CSF ontslagen, nadat de B-stalen ook positief waren. De UCI legde Bardiani vervolgens een schorsing van een maand op, vanwege de twee dopinggevallen. Ondanks een protest van Bardiani mag de hele ploeg een maand lang niet koersen. 

Samuel Sanchez
Ook Samuel Sanchez ontkomt niet aan een straf, nadat de B-staal van zijn positieve test in augustus hetzelfde was. De Spanjaard werd vlak voor de Vuelta betrapt op groeihormonen, net als Pirazzi en Ruffoni. BMC heeft de 39-jarige renner ontslagen.

Update - 12.30 uur (14 december 2017)

Na Stefano Pirazzi moet ook Nicola Ruffoni de komende vier jaar toekijken. De UCI meldt dat de Italiaan voor vier jaar wordt geschorst, nadat hij vlak voor de Giro d'Italia 2017 positief testte op groeihormonen. Volgens Ruffoni zelf zou een antibiotica-kuur hem de kop hebben gekost.

Update - 17.30 uur (16 november 2018)

Het CAS heeft het hoger beroep dat Nicolas Ruffoni aanspande tegen zijn schorsing afgewezen. Dat heeft de UCI bekendgemaakt in een persbericht. Dat betekent dat Ruffoni vier jaar geschorst is en blijft. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven