Edmondson kampioen van Australië na spectaculaire race Algemeen nieuws

Edmondson kampioen van Australië na spectaculaire race

Door Samme Kors 07 januari 2018 | 10:39


Alexander Edmondson is vannacht wegkampioen van Australië geworden. Na een attractieve race, waarin hij onder andere Richie Porte achter zich liet, kwam hij als eerste over de eindstreep. Het is voor de jonge Australiër de eerste keer dat hij het nationale kampioenschap wint.

Het heuvelachtige parcours in Buninyong zorgde voor veel vuurwerk. Gedurende de hele race waren er aanvallen van verschillende renners. Vlak voor het einde besloot Edmondson zelf aan te vallen, door zich met enkele renners aan te sluiten bij een eenzame koploper. In de laatste ronde kwam een aanval van een groep achtervolgers vervolgens te laat. Zo bleef Edmondson voorin over met Chris Harper, waarna de eerstgenoemde de snelste bleek in de sprint. Ook Jay McCarthy, die het op het laatst probeerde met een jump, kwam te laat. Wel eindigde McCarthy voor Harper op plek twee.

De winst ging nog bijna aan de neus van Edmondson voorbij. Het groepje achtervolgers, waarin de meeste favorieten voor de titel zaten, kwam namelijk vlak voor de finish nog erg dichtbij, tot op enkele seconden van de koplopers. Uiteindelijk bleek het offensief van onder meer BMC echter niet genoeg om Edmondson van zijn titel te houden. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws