McCarthy klopt Viviani en Impey in Cadel Evans Great Ocean Road Race Algemeen nieuws

McCarthy klopt Viviani en Impey in Cadel Evans Great Ocean Road Race

Door Bram van der Ploeg 27 januari 2018 | 23:30


Jay McCarthy heeft zondagochtend Nederlandse tijd de Cadel Evans Great Oceans Road Race gewonnen. De Australiër van Bora-Hansgrohe was de snelste in een sprint, waarin hij afrekende met Elia Viviani en Daryl Impey. Robert Gesink zat mee in de kopgroep, maar haalde het niet.

De wedstrijd kende een kopgroep van vijf renners: Alexander Porter, Sam Welsford, Pavel Kochetkov, Lasse Norman Hansen en Robbert de Greef. Ze kregen een voorsprong van maximaal zes minuten. Bij de eerste van vier beklimmingen van de Challambra moesten De Greef en Welsford afhaken en net voor de laatste beklimming werden de overige drie mannen ingerekend. 

Een negental renners probeerden op de Challambra weg te komen en dat waren zeker niet de minste namen: Daryl Impey, Jay McCarthy, Dries Devenys, Simon Gerrans, Robert Gesink, Pierre Latour, Daniel Oss, George Bennet en Johan Esteban Chaves. Goed achtervolgingswerk zorgde ervoor dat de ze werden teruggehaald waarna Jay MaCarthy de sprint won, net voor Elia Viviani en Daryl Impey.

Uitslag:
1. Jay McCarthy 4:04:00
2. Elia Viviani
3. Daryl Impey
4. Dries Devenyns
5. Simon Gerrans
6: Nikias Arndt
7: Steele Von Hoff
8: Maurits Lammertink
9: Enrico Battaglin
10: Lars Ytting Bak


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws