Like ons!
[Update] Parcours NK wielrennen uitdagend: 'Iets wat charme Brabantse Wal uitstraalt'

Algemeen nieuws

[Update] Parcours NK wielrennen uitdagend: 'Iets wat charme Brabantse Wal uitstraalt'

Het NK wielrennen wordt in 2018 verreden op de Brabantse Wal, zo meldt het KNWU via de officiële kanalen. Het gebied ligt in het zuidwesten van Noord-Brabant, op de grens met Zeeland en de provincie Antwerpen.

'De KNWU, de Regio West-Brabant, organisator Golazo en de UCI WorldTour ploegen slaan de handen ineen om een mooi wielerfeest te creëren in de wielergekke Brabantse streek', meldt de KNWU. BN De Stem meldt dat het NK op 27 juni begint met de tijdrit. Op 30 juni en 1 juli staan de wegwedstrijden voor mannen en vrouwen gepland.

'Ik zie Tom Dumoulin al op de Grote Markt staan', verwijst wethouder Arjan van der Weegen naar de start- en finishplaats van de tijdrit in Bergen op Zoom. De wegwedstrijden eindigen in Hoogerheide. 'We proberen de start in Roosendaal te doen. Maar dat is nog niet zeker', klinkt het.

Bekijk hier het volledige programma in juni en juli. De wedstrijden zullen in ieder geval eerder finishen vanwege het WK voetbal.

Update - 17.30 uur (28 maart 2018)
Het NK wielrennen gaat op 1 juli van Nispen naar Woensdrecht, zo meldt het KNWU. 'Vanuit Nispen, onderdeel van de Gemeente Roosendaal, vertrekken de verschillende wegwedstrijden voor een ronde over de Brabantse Wal. De finish van de wegwedstrijden vindt na een aantal lokale rondes plaats in Woensdrecht', zo valt te lezen.

Programma NK Wegwielrennen
27 juni: Tijdritten: Nieuwelingen, Beloften, Elite-vrouwen en Elite-mannen in Bergen op Zoom
30 juni: Wegwedstrijden: Elite-vrouwen en Beloften van Nispen naar Woensdrecht
01 juli: Wegwedstrijd: Elite-mannen van Nispen naar Woensdrecht

Update - 11.15 uur (18 mei 2018)
Er zijn meer details van het parcours voor het NK wielrennen op de Brabantse Wal bekend geworden. Het Brabants Dagblad meldt dat de finishlijn wordt getrokken bovenaan de Scheldeweg. Theo Gorissen, die het parcours heeft uitgetekend, heeft een uitdagend NK op de weg en NK tijdrijden in elkaar geflanst. De tijdrit vertrekt vanuit het centrum van Bergen op Zoom en finisht op de Grote Markt in datzelfde Bergen op Zoom. Lange tijd trekken we zuid-oostwaarts, alvorens er een vierkant lusje ligt. Daarna is het via dezelfde weg terug naar de eindstreep.

Voor de wegwedstrijden, die starten in Nispen en finishen in Hoogerheide, wordt alles uit de kast getrokken; klimmetjes, smalle wegen, klinkers en kasseien komen langs. 'We hebben iets gemaakt wat de charme van de Brabantse Wal uitstraalt. De bossen, de glooiende wegen en de dorpen. Ook voor de tijdrit. We hebben bewust niet de lange open polderwegen opgezocht', aldus Gorissen.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven