Knap staaltje dalen brengt jonge Mohoric de zege in GP Industria & Artigianato Algemeen nieuws

Knap staaltje dalen brengt jonge Mohoric de zege in GP Industria & Artigianato

Door Bram van der Ploeg 04 maart 2018 | 15:25


Matej Mohoric heeft de GP Industria & Artigianato gewonnen. De Sloveen van Bahrain-Merida sloeg in de slotfase van de Italiaanse koers een gat in de afdaling en werd niet meer teruggezien. Marco Canola kwam nog dichtbij, maar werd tweede. 

Al vroeg in de heuvelachtige wedstrijd wisten zeven renners zich af te scheiden van het peloton. Leo Vincent (Groupama FDJ), Mark Mathis (Katusha Alpecin), Ilja Kosjevoj (Wilier Triestina - Italië Selle), Dries De Bondt (Veranda Willelms-Crelan), Dario Puccioni (San Gemini - MG K Vis) Philip Zana (Treviso Phonix - Hemus 1896) en Alberto Friends (Biesse Carrera Gavardo) fietsten in totaal vier minuten bij elkaar.

Onder leiding van Mitchelton-Scott werd die voorsprong snel ingelopen, waarna op veertig kilometer van de finish weer één, uitgedund, peloton rondreed. Cesare Benedetti van Bora-Hansgrohe besloot ervoor te gaan en hij kreeg Davide Ballerini (Androni-Sidermec) en Giovanni Visconti (Bahrein-Merida) met zich mee. Toen onder meer Rafal Majka zich er mee begon te bemoeien, was deze kopgroep echter ook verleden tijd.

Het peloton werd volledig uit elkaar geslagen in de laatste vijf kilometer, het was ieder voor zich. Mohoric stortte zich in de afdaling van de San Baronto richting Larciano en de 23-jarige Sloveen sloeg een beslissend gat. In de laatste meters voor de finish gaf Canola nog alles, maar tevergeefs. 

Uitslag:
1. Matej Mohoric
2. Marco Canola
3. Davide Ballerini
4. Sean De Bie
5. Mauro Finetto
6. Giovanni Visconti
7. Krists Neilands
8. Daryl Impey
9. Francesco Gavazzi
10. German Nicolas Tivani


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws