Video | Het dramatische jaar van Cavendish in beeld: Drie harde crashes, drie opgaves Algemeen nieuws

Video | Het dramatische jaar van Cavendish in beeld: Drie harde crashes, drie opgaves

Door Bram van der Ploeg 20 maart 2018 | 13:40


Mark Cavendish zal de eerste maanden van 2018 graag zo snel mogelijk willen vergeten. De Brit begon met veel ambities aan een nieuw seizoen, maar in drie verschillende wedstrijden ging hij onderuit. Bekijk hier nog eens alle crashes op een rij.

Het jaar voor Cavendish begon nog wel goed met een zege in de Ronde van Dubai. Hij reed die ronde ook uit, net als in Oman. Hij sprintte daar in de eerste etappe achter Bryan Coquard naar een tweede plaats. In de Abu Dhabi Tour begon de ellende. In de neutrale zone reed Cavendish op de organisatie-auto en gaf hij op met nekpijn.

In de Tirreno-Adriatico maakte hij zijn rentree na een snel herstel van een hersenschudding, maar in de Italiaanse koers ging het opnieuw mis. Cavendish viel, nadat hij in de ploegentijdrit op volle snelheid in een gat in de weg reed. Er zijn geen beelden van de crash, maar wel van de gehavende renner die over de streep reed. Omdat hij niet voldeed aan de minimaal vereiste eindtijd, werd hij uit koers gezet.

Cavendish brak bij de val in de Tirreno een rib, maar ook dat weerhield hem er niet van om snel weer op te stappen. Zonder vorm, maar met veel moraal om zijn teamgenoten te ondersteunen stond hij aan de start van Milaan-Sanremo. Daar ging het echter opnieuw mis. Opnieuw was de klap harder dan de vorige, sterker nog: heel de wielerwereld hield even zijn hart vast. 'Gelukkig' kwam hij er met nog een gebroken rib goed vanaf. (foto: Twitter Cyclingnews)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws