Bakelants maakt rentree na val Lombardije: 'Even dacht ik: 'Het zal toch niet waar zijn..'' Algemeen nieuws

Bakelants maakt rentree na val Lombardije: 'Even dacht ik: 'Het zal toch niet waar zijn..''

Door Marijn van den Berge 26 maart 2018 | 10:24


Jan Bakelants viel zo’n zes maanden geleden in een ravijn in de Ronde van Lombardije. Na lang herstellen van twee gebroken ruggenwervels, keerde de Belg terug in de Classic Lorie Arlantique. Het was een geslaagde rentree, maar bijna ging het weer mis.

‘Op 500 meter van de streep vielen ze vlak voor me. Ik moest flink in de remmen en even dacht ik: ‘Het zal toch niet waar zijn..’ Verder heb ik geen schrik gehad, ook niet in de afdaling. Mijn rug was nog een beetje stijf, maar dat zal de komende weken wel beter gaan’, aldus Bakelants tegen Het Nieuwsblad.

Graag had Bakelants nog meegedaan in de GP Cholet, maar kreeg daar geen toestemming voor van de dokter. ‘Die extra wedstrijd had een beter idee kunnen geven over mijn vorm.’ De AG2R-renner gaat dus redelijk blind naar de Ronde van het Baskenland. ‘Die is meteen loodzwaar, alle klimmers zitten daar. Ik zit op niveau, maar je moet niet verwachten dat ik ook volg als Quintana met dertig per uur een berg op knalt. Bovendien kon ik dat voorheen ook al niet’, lacht Bakelants. (Foto: Social media Jan Bakelants)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws