Wanty-Groupe Gobert legt Fransen de wil op: 'Liever hand in hand over de streep rijden' Algemeen nieuws

Wanty-Groupe Gobert legt Fransen de wil op: 'Liever hand in hand over de streep rijden'

Door Bram van der Ploeg 06 april 2018 | 08:30


Ze moesten er lang op wachten, maar donderdag was het dan eindelijk zo ver. Wanty-Groupe Gobert won in Circuit de la Sarthe de koninginnenrit en de ploeg van Hilaire Van der Schueren deed dat maar meteen met een onvervalst één-tweetje. De vele Franse concurrenten kwamen te laat.

Guillaume Martin en Xandro Meurisse gingen er in de laatste klim van de dag vandoor en werden niet meer teruggezien. Met overmacht drukte Wanty zo zijn stempel. 'Ik beleefde een dag zoals we weinig meemaken. Alle instructies van de ochtendbriefing werden tot op de letter gevolgd', wijst Martin op het beulswerk op kop, waardoor het peloton uitdunde. Meurisse ging in de finale aan, zoals afgesproken.

De knecht van Martin hield zijn inspanning niet tot de finish vol. 'Jammer, want ik wilde liever hand in hand over de streep rijden. Maar ik moest aan het klassement denken en ben erg blij met dit fantastische resultaat', stelt Martin, zijn ploeg zo de eerste zege van het seizoen bracht. 'We hadden een goed begin van het seizoen, met enkele ereplaatsen. Maar die eerste overwinning ontbrak nog steeds. Dus ik hoop dat dit zal leiden tot meer succes.'

Meurisse was uiteraard ook in zijn nopjes met de machtige vertoning van zijn ploeg. 'Helaas had ik tijdens de etappe al te veel energie verspeeld om Guillaume bij te houden op de laatste beklimming. Hij ging enorm hard! Guillaume wilde nog op me wachten, maar ik heb geroepen dat hij solo moest gaan. Voor de koers hadden we afgesproken dat hij de leider was, dus ben ik ook wel blij met zijn overwinning en deze tweede plek.' (foto: PhotoNews WGG)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws