McLay wint laatste etappe in Circuit Sarthe na ontsnapping Bol; Martin wint klassement Algemeen nieuws

McLay wint laatste etappe in Circuit Sarthe na ontsnapping Bol; Martin wint klassement

Door Bram van der Ploeg 06 april 2018 | 15:30


Daniel McLay heeft de vierde en laatste etappe van Circuit Sarthe gewonnen. De renner van EF Education First-Drapac was veel sneller in een massasprint. Guillaume Martin zag zijn leidende positie niet meer in gevaar komen.

De laatste etappe werd door verschillende renners aangegrepen om zich nog één keer te laten zien. De kopgroep die weg kwam, bestond uit vijf renners, met Quemeneur, Owen, Delaplace, Riesebeek en Bol. De vijf kregen een voorsprong van ruim drie minuten, totdat er een schifting plaatsvond. Delaplace en Riesebeek konden het tempo niet langer volgen. De voorsprong zakte tot iets onder de drie minuten.

Nadat Owen door materiaalpech langs de kant stond, bleven alleen Bol en Quemeneur over vooraan, met een voorsprong die zich stabiliseerde rond diezelfde drie minuten. Toen de twee voor het eerst het plaatselijke circuit van 12,5 kilometer per ronde opdraaiden, was deze voorsprong zelfs met een halve minuut gegroeid.

In de laatste plaatselijke rondjes kwam in het peloton het kat en muisspel op gang en dat ging ten koste van de voorsprong van Bol en Quemeneur, die met nog een lange weg te gaan nog slechts 45 seconden tegoed hadden. Op het moment dat het pak de vluchters echter leek in te rekenen, hielden de renners de benen stil. Quemeneur en Bol dienden als lokaas en kregen weer een ruimere voorsprong; ruim twee minuten.

Die voorsprong daalde weer toen het peloton weer wat in gang schoot. Bij het ingaan van de laatste ronde verdedigden de twee nog 26 tellen. Die laatste secondes werden nu echter wel snel dichtgereden, waardoor het peloton zich ging opmaken voor een massasprint. Onder meer Trek-Segafredo (met Giacomo Nizzolo) en Roompot-Nederlandse Loterij (met meerdere snelle mannen) zetten zich op kop van het peloton, maar McLay was in de uiteindelijke sprint veel te sterk. Wouter Wippert werd vierde.

Uitslag etappe 4:
1. Daniel McLay
2. Samuel Dumoulin
3. Marc Sarreau
4. Wouter Wippert
5. Bryan Coquard
6. Sergey Shilov
7. Giacomo Nizzolo
8. Christophe Noppe
9. Sergio Andres Higuita
10. Justin Jules

Eindklassement na etappe 4:
1. Guillaume Martin
2. Xandro Meurisse +0.16
3. Justin Jules +0.24
4. Romain Combaud +0.28
5. François Bidard  +0.29
6. Andrea Vendrame +0.30
7. Quentin Jauregui +0.32
8. Thomas Sprengers +0.33
9. Clément Venturini +0.34
10. Wilmar Paredes "


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws