Like ons!
Elijzen emotioneel: 'Dat beeld dat Michael daar lag, ik krijg het niet van mijn netvlies'

Algemeen nieuws

Elijzen emotioneel: 'Dat beeld dat Michael daar lag, ik krijg het niet van mijn netvlies'

Michiel Elijzen zag het van dichtbij gebeuren en was er als ploegleider de hele dag dichtbij. In het Algemeen Dagblad vertelt hij over de dramatische dag voor de wielerwereld na het overlijden van Michael Goolaerts.

Elijzen was snel bij Goolaerts en daar zag hij dat het mis was. Er werd door doktoren meteen gereanimeerd en er werd een infuus aangebracht. Elijzen praatte op de jonge renner in, maar besloot na vijf minuten toch om door te gaan. 'Had ik erbij moeten blijven? Had dat de situatie veranderd? Ben ik egoïstisch geweest door terug te gaan in koers? En door te bedenken dat we met Wout Van Aert nog konden winnen? Het praktische, zakelijke en emotionele liep allemaal door elkaar. (...) Misschien ben ik heel naïef, maar ik zag heel kundige doktoren om hem heen met alle hulpmiddelen. Dan verwacht je een bericht: hij is afgevoerd en het gaat goed komen.'

Het liep anders en daar hield eigenlijk niemand rekening mee. De renners van de ploeg werden na afloop ingelicht, vlak nadat het besef bij Elijzen doordrong dat het écht mis was. 'Toen we bij de wielerbaan aankwamen, kwam een motoragent naast me rijden. Die zei dat ze Michaels fiets, die op het dak stond, wilden hebben voor onderzoek. Toen brak ik.' Later op de avond kreeg de ploeg in het hotel het slechte nieuws te horen. Elijzen stelt dat iedereen 'kapot ging' en draagt de fatale dag de rest van zijn leven met zich mee. 'Andere sterfgevallen zijn niet minder erg, maar dit is onder mijn neus gebeurd. Ik ga het lang met me meedragen. Dat beeld dat Michael daar lag, ik krijg het niet van mijn netvlies.' (foto: Twitter)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven