[Update] Iedere nadeel heeft zijn voordeel: Bakelants door bronchitis eerder geopereerd Algemeen nieuws

[Update] Iedere nadeel heeft zijn voordeel: Bakelants door bronchitis eerder geopereerd

Door Bram van der Ploeg 26 april 2018 | 09:22


2018 is nog niet het wielerjaar van Jan Bakelants. Vanwege rugproblemen die hij opliep in de Ronde van Lombarijde kon hij pas eind maart aan zijn seizoen beginnen in de Classic Loire Atlantique. Nu heeft de Belg andermaal een tegenslag te verwerken.

'Een slechte dag in de Waalse Pijl. De Muur van Huy werd mijn Waterloo, ik start daarom niet in Luik-Bastenaken-Luik', zo meldt de renner van AG2R La Mondiale op Twitter. 'Het is niet het herstel van mijn rug, maar chronische bronchitis.'

Bakelants stond ook op de voorlopige startlijst voor de Ronde van Romandië, die dinsdag begint. Het is nog onbekend of hij dan wel kan starten. 

Update - 09.19 uur (26 april 2018)
Jan Bakelants gaat vervroegd onder het mes om zijn titanium korset te verwijderen, meldt Het Nieuwsblad. Dat korset werd aangebracht na zijn val in de Ronde van Lombardije. Eigenlijk zou Bakelants nog koersen, maar omdat hij nog niet hersteld is van bronchitis kan het nu eerder. Hij mist desondanks wel de Tour door een nieuwe revalidatie.

'Ik heb tijdens die koersen nooit last gehad van mijn rug en ik had een zeer goed gevoel. Doordat de breuk zeer goed genezen is, kan het osteosynthesemateriaal er nu al sneller uit dan gepland en door die bronchitis kan ik momenteel toch amper trainen. Om tijd te winnen en omdat ik zo mijn zomerprogramma nog beter kan voorbereiden, heb ik in overleg met de ploeg en de dokters besloten om de operatie nu al te doen. Ik wil hiermee een zwaar hoofdstuk uit mijn carrière voorgoed afsluiten', vertelt Bakelants erover.

(Foto: Twitter Jan Bakelants)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws