Lappartient legt uit: 'Moeten wetenschappelijk dossier van 1.500 pagina's analyseren' Algemeen nieuws

Lappartient legt uit: 'Moeten wetenschappelijk dossier van 1.500 pagina's analyseren'

Door Bram van der Ploeg 02 juni 2018 | 15:14


De UCI is druk bezig om een 1500 pagina's dik wetenschappelijk dossier door te pluizen, zo vertelt David Lappartient in gesprek met Le Parisien. De baas van de UCI noemt het als één van de redenen dat de salbutamol-zaak van Chris Froome zo lang duurt.

Of het wetenschappelijke dossier van Team Sky afkomstig is, dat zegt Lappartient niet. Feit is dat de UCI het dossier moet respecteren. 'De UCI is echt niet laks, we moeten alleen de procedure doorlopen. Als je een wetenschappelijk dossier van 1.500 pagina's voor je neus krijgt, dan moet je deze analyseren. Hiervoor zijn antwoorden nodig en we moeten die procedure respecteren, net als de rechten van Chris Froome en dat duurt langer dan verwacht.'

Lappartient herhaalt dat de zaak complex is en dat hij liever had gezien dat Froome tijdens het onderzoek niet zou koersen. De keuze van de Brit om dit wel te doen, wordt echter gerespecteerd. Hij meldde eerder al dat het onwaarschijnlijk is dat de zaak voor de start van de Tour de France wel wordt opgelost. 'Deze zaak brengt Froome in moeilijkheden. Nu zijn naam naar buiten is gebracht, zal de mening van het publiek zijn dat hij schuldig is, ook al zegt hij zelf dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Als de zaak niet wordt opgelost voor de Tour, dan moet het publiek dat accepteren. Ik voelde in Italië geen vijandigheid en ik zou tegen de mensen willen zeggen: Heb vertrouwen in het recht en in ons vermogen om het proces zo eerlijk en onpartijdig mogelijk te laten verlopen.' (foto: social media Froome)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws