Like ons!
Elijzen geeft dood Goolaerts een plekje: 'Lomp figuur dat je je druk maakt om een lekke band'

Algemeen nieuws

Elijzen geeft dood Goolaerts een plekje: 'Lomp figuur dat je je druk maakt om een lekke band'

Het was een inktzwarte dag in het leven van Michiel Elijzen, die Parijs-Roubaix. Opeens lag daar Michael Goolaerts, hartstilstand. Daarna volgden uren en dagen van schuldgevoel, slechtnieuwsgesprekken en hartverscheurend verdriet. De ploegleider praatte met De Volkskrant.

Elijzen is er als eerste bij en hoort meteen de diagnose van de eerste dokter: Hartstilstand. Hij krijgt een infuus in zijn handen gedrukt, waarna nog meer dokters ter plaatse komen. Toen kwam de twijfel: blijven of doorgaan. Hij besloot het laatste te doen. ‘Ik ben zelf vader. Daar lag iemands zoon. Vandaar dat ik wilde blijven.’ Achteraf een goede keuze, weet Elijzen. ‘Er stonden vier artsen om Michael heen. Ook als ik gebleven was, was de uitkomst hetzelfde geweest.’

Tijdens de koers besloot Elijzen zijn ploeg niet in te lichten en raasde het peloton verder. ‘Achteraf denk je: wat ben ik voor lomp figuur dat je je nog druk kan maken om een lekke band, terwijl iemand anders voor zijn leven aan het vechten is.’ Direct na de koers was het even huilen geblazen, om daarna sterk te blijven voor zijn renners en hen in te lichten. Dat moest hij later die avond opnieuw doen. ‘Jongens, ik heb verschrikkelijk nieuws: Michael is net overleden. Je mag huilen, schreeuwen, naar buiten lopen. Doe wat je wilt, alles is goed.’ Drie dagen lang blijft Elijzen bellen en regelen. Daarna stort hij in en ligt hij drie dagen huilend op bed, vertelt de ploegleider.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven