Uran troeft Impey en Roglic af met zege op slotmuur in derde etappe Ronde van Slovenië Algemeen nieuws

Uran troeft Impey en Roglic af met zege op slotmuur in derde etappe Ronde van Slovenië

Door Bram van der Ploeg 15 juni 2018 | 14:50


Rigoberto Uran heeft de derde etappe van de Ronde van Slovenië gewonnen. De renner van EF Education First-Drapac was op het slotmuurtje de sterkste in een sprint tegen Daryl Impey.

Na veel aanvallen en kilometers lang proberen, kwam er uiteindelijk een kopgroep weg. Twee opvallende namen kregen de ruimte. Marcel Kittel (Katusha) en Roger Kluge (Mitchelton-Scott) reden weg en verdedigden op veertig kilometer van de meet nog een voorsprong van 3.44. Met onder meer Dylan Groenewegen voor Primoz Roglic op kop van het peloton werd het sprinter versus sprinter.

De inhaalslag had succes, waardoor het uitgedunde peloton de kopgroep op tijd terug had, voordat er werd geklommen. Roglic ging er na hard werken van zijn ploegmaats meteen vandoor en kreeg Rafal Majka met zich mee. Onder meer Davide Formolo en Rigoberto Uran sloten later aan, waardoor een klein groepje favorieten ontstond. Vanuit de achtergrond kwamen meerdere renners terug.

Onder leiding van een sterk Team Sunweb, dat met drie jonge Australiërs vertegenwoordigd was, werd het tempo hoog gehouden, alvorens Roglic vlak voor de top nog eens aanviel en in de afdaling vol door trok op zestien kilometer van de meet. Hij kreeg Jai Hindley mee, maar meesterdaler Mohoric schoot er al snel overheen. 

De Sloveen denderde naar beneden, terwijl Roglic en Hindley juist weer mensen bij zich kregen. Onderaan moest die achtervolgende groep twintig seconden toegeven op Mohoric, die een solo van zes kilometer voor de wielen had. Omdat er niet echt werd samengewerkt in de groep erachter, hield Mohoric prima stand, maar hij had het slotmuurtje nog voor de boeg. Die verwerkte hij niet, waardoor de achtervolgers terugkwamen. Roglic probeerde meerdere keren en de laatste stoot leek voldoende. Impey en Uran kwamen er echter overheen en Uran was het snelst bij de meet.

Uitslag etappe 3:
1. Rigoberto Uran
2. Daryl Impey ''
3. Primoz Roglic +0.04
4. Rafal Majka ''
5. Ildar Arslanov +0.06
6. Robert Kiserlovski +0.11
7. Marco Canola +0.12
8. Michael Storer +0.14
9. Davide Formolo ''
10. Matej Mohoric +0.16

Klassement na etappe 3:
1. Rigoberto Uran
2. Daryl Impey +0.04
3. Primoz Roglic +0.10
4. Rafal Majka +0.14
5. Ildar Arslanov +0.16
6. Robert Kiserlovski +0.21
7. Marco Canola +0.22
8. Davide Formolo +0.24
9. Michael Storer ''
10. Matej Mohoric +0.25


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws