Sky slaat terug naar 'slecht geïnformeerde' Hinault: 'Een zaak die hij duidelijk niet begrijpt' Algemeen nieuws

Sky slaat terug naar 'slecht geïnformeerde' Hinault: 'Een zaak die hij duidelijk niet begrijpt'

Door Bram van der Ploeg 21 juni 2018 | 11:55


Team Sky heeft een officiële reactie gegeven na de harde uitspraken van Bernard Hinault aan het adres van de Britse formatie. Volgens de oud-renner zou het peloton moeten staken als Chris Froome aan de start van de Tour verschijnt.

'Het is teleurstellend dat Bernard Hinault zich opnieuw feitelijk onjuist heeft uitgelaten over een zaak die hij duidelijk niet begrijpt. Zijn opmerkingen zijn onverantwoord en hij is slecht geïnformeerd. Chris is niet positief getest, er is alleen een voorgeschreven astma-middel gevonden. Als oud-renner zou Bernard voor eerlijkheid voor iedere atleet moeten zijn. Op dit moment mag Chris wedstrijden rijden', zo klinkt het.

Team Sky benadrukt nogmaals dat het onderzoek naar Froome's salbutamol-waarde normaal gesproken vertrouwelijk had moeten blijven. Ondanks dat de test werd gelekt, volgen de UCI en Team Sky volgens de ploeg het proces. 'Het is een moeilijke situatie, die niemand liever sneller opgelost ziet worden dan Chris en zijn ploeg. Chris en Team Sky zijn nu gefocust op de Tour de France en laten deze reacties niet van invloed zijn op de voorbereiding op de mooiste race ter wereld.' (foto: social media Froome)

Schrijf je nu in bij Ploegleider, stel jouw wielerploeg samen en win in onze Subleague het shirt van Team Sunweb!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws