Viviani toont leiderstrui en machtige benen met zege in etappe twee Adriatica Ionica Race Algemeen nieuws

Viviani toont leiderstrui en machtige benen met zege in etappe twee Adriatica Ionica Race

Door Bram van der Ploeg 21 juni 2018 | 16:00


Elia Viviani heeft de tweede etappe van de Adriatica Ionica Race gewonnen. Na de ploegentijdrit op woensdag was de eerste rit in lijn er één met hoogteverschillen en een lastige aankomst. Voor de Italiaan een ideale kans om de leiderstrui nog wat steviger om zijn schouders te krijgen.

Matteo Draperi, Enrico Logica en Javier Montoya waren de drie die vooruit reden in het overgrote deel van de dag. De drie verdedigden na dertig kilometer fietsen vier minuten. Met het Quick-Step Floors van klassementsleider Viviani in de achtervolging werd dit gaandeweg de etappe niet veel meer of minder.

Bij het ingaan van de finale ging de weg meer en frequenter omhoog, waardoor de kopgroep uit elkaar viel. Op veertig kilometer van het einde bleef alleen Montoya vooraan over, het peloton was al genaderd tot op 1.40. Bij het ingaan van het laatste klimmetje verdedigde Motoya nog een minuut op het peloton, dat langzaam werd uitgedund. Op zestien kilometer van de meet was de eenzame vluchter gegrepen.

Tijd voor de grote mannen om uit hun hok te komen en Gianluca Brambilla was de eerste die het probeerde. Toch lukte het niemand om weg te komen, al probeerde ook Valerio Conti het nog op een pukkeltje in de finale. De Italiaan kwam samen met Marco Canola ver en kreeg tien seconden op vier kilometer van de meet, maar ze werden toch bijgehaald. In de oplopende laatste kilometer was het vervolgens Viviani die aan duidelijkheid niets te wensen over liet en in de leiderstrui naar ritwinst sprintte.

Uitslag etappe 2:
1. Elia Viviani
2. Simone Consonni
3. Mihkel Raim
4. Manuel Belletti
5. Enrico Barbin
6. Giacomo Nizzolo
7. Simone Velasco
8. Segey Shilov
9. Kristian Sbaragli
10. Paolo Toto

Klassement na etappe 2:
1. Elia Viviani
2. Niki Terpstra +0:10
3. Simone Consonni +0:18
4. Edward Ravasi +0:24
5. Simone Petilli ''
6. Valerio Conti ''
7. Giacomo Nizzolo +0:26
8. Fabio Felline ''
9. Nicola Conci ''
10. Peter Stetina +0:29


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws