Hinault trekt zich niets aan van kritiek en haalt weer uit: 'Froome hoort niet thuis in peloton' Algemeen nieuws

Hinault trekt zich niets aan van kritiek en haalt weer uit: 'Froome hoort niet thuis in peloton'

Door Bram van der Ploeg 28 juni 2018 | 15:18


Bernard Hinault heeft niet wakker gelegen van de kritiek op zijn harde uitspraken richting Chris Froome, zo blijkt. De Fransman sprak uit dat het peloton moet staken om Froome uit de Tour de France te houden en die woorden herhaalt hij nu doodleuk in L'Equipe.

Hinault deed zijn uitspraken over Froome op 20 juni en het leverde een orkaan aan reacties op. Team Sky nam officieel afstand van de quotes en noemde Hinault 'slecht geïnformeerd'. De coach van Froome sprak zelfs uit dat hij vreest voor de veiligheid voor Froome in de Tour, omdat Hinault de Franse fans zou ophitsen. Johan Bruyneel deed er nog een schepje bovenop en zei dat Hinault 'zijn grote mond' moest houden.

Het heeft allemaal weinig geholpen, want als L'Equipe Hinault vraagt naar de hele soap, trekt hij opnieuw van leer: 'Ik denk niet dat Froome vandaag de dag in het peloton thuis hoort. Hij is positief getest. Waarom werd Alberto Contador veroordeeld om dezelfde redenen en waarom Froome nu niet? Team Sky heeft veel geld om hem te verdedigen, maar is dit goed voor het imago van het fietsen? Dit is al de tweede zaak die loopt, want ze hadden ook al problemen met Wiggins. Als ik Dumoulin zou zijn en ik eindigde als tweede in de Giro achter Froome, dan had ik een klacht ingediend. Hij had nooit mogen starten.' (foto: Eurosport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws