[Update] 'Gallopin doorstaat laatste test en kan Bardet gewoon van dienst zijn in de Tour' Algemeen nieuws

[Update] 'Gallopin doorstaat laatste test en kan Bardet gewoon van dienst zijn in de Tour'

Door Bram van der Ploeg 05 juli 2018 | 13:30


Tony Gallopin heeft in Frankrijk geen gooi kunnen doen naar de nationale titel. Hij viel vroeg in de wedstrijd en moest de koers noodgedwongen verlaten. Hij is vervolgens met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Le Parisien meldt dat Gallopin enkele seconden op de grond lag voordat hij probeerde om op te staan. Of de Tourdeelname van de coureur van AG2R La Mondiale in gevaar komt door de valpartij partij is onbekend. Hij behoort tot de selectie van de Franse formatie die Romain Bardet naar een Tourzege moet helpen. 

Update - 09.26 uur (2 juli 2018)
Gallopin zal gewoon deel kunnen nemen aan de Tour de France. Na zijn val op het Frans Kampioenschap liep de Fransman een aantal kneuzingen en schaafwonden op, met name de linkerbil en de knei werden geraakt. Ook heeft hij een niet verplaatste ribfractuur opgelopen, maar volgens Cyclism'Actu zal Gallopin aanstaande dinsdag zijn trainingen richting de Tour weer hervatten. 

Via een berichtje op Twitter laat Gallopin weten teleurgesteld te zijn maar ook vol vertrouwen en motivatie richting de Tour te gaan werken. 

Update II - 10.13 uur (5 juli 2018)
Tony Gallopin ondergaat donderdag een laatste test om te kijken of hij klaar is voor de Tour de France. Dat meldt onder meer Het Nieuwsblad. De Fransman had na zijn valpartij op het nationale kampioenschap van Frankrijk goede hoop dat hij kon starten, maar dat valt dus nog te bezien. Cyril Gautier staat standby, mocht Gallopin niet naar de Tour kunnen als knecht van Romain Bardet. 

Update III - 13.29 uur (5 juli 2018)
Tony Gallopin gaat zaterdag gewoon van start in de Tour de France, zo meldt Telegramme-journalist Philippe Priser op Twitter. De Fransman doorstond donderdag de laatste test en kan na zijn crash bij het nationale kampioenschap wielrennen in Frankrijk gewoon beginnen.

Wie wint de Tour de France? Ontvang dertien keer je inzet als Tom Dumoulin de eindzege pakt.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws