Lappartient waarschuwt mogelijk boze fans: 'Geweld in de Tour kan ik niet aanvaarden' Algemeen nieuws

Lappartient waarschuwt mogelijk boze fans: 'Geweld in de Tour kan ik niet aanvaarden'

Door Bram van der Ploeg 04 juli 2018 | 13:20


Volgens David Lappartient, de voorzitter van de UCI is er geen verband tussen het statement van de ASO om Chris Froome niet te willen laten starten en die van de UCI een dag later dat Froome vrijgesproken werd in de salbutamol-zaak. Het besluit van vrijspraak werd namelijk al eerder genomen.

‘We zijn door de ASO geïnformeerd dat zij Froome wilden weren uit de Tour de France, maar we ontvingen het rapport van het WADA al op 28 juni’, zegt Lappartient in een video van de UCI. ‘Daardoor konden we zelf beslissen voor aanvang van de Tour. Er is dan ook geen verband tussen deze twee zaken.’ De ASO kwam op 1 juli met het statement.

Lappartient kan daarnaast begrip opbrengen voor de verontwaardiging over de lengte van de zaak. 'Ik begrijp dat veel mensen het te lang vinden. Maar we moeten de rechten van Froome respecteren dat hij mag bewijzen dat hij onschuldig is. Het was een gecompliceerde zaak, wat veel uitleg nodig had en waar veel experts zich over hebben gebogen', legt de Fransman uit. 

Geweld in de Tour

Lappartient roept verder op om Froome te respecteren in de Tour de France. 'Hij heeft het recht om in een veilige omgeving te fietsen. Ik heb her en der totaal onredelijke uitspraken gezien die oproepen tot geweld in de Tour. Dat kan ik niet aanvaarden. Ik roep alle toeschouwers op om alle renners te beschermen en de juridische uitspraken te respecteren, zodat Froome net als alle anderen een serene Tour kan beleven. Er is geen enkele uitzonderingsmaatregel binnen de UCI, niet in de ene of de andere richting. Die boodschap wil ik brengen.'

Schrijf je nu in bij Ploegleider, stel jouw wielerploeg samen voor de Tour de France en win in onze Subleague het shirt van Team Sunweb!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws