Voormalig WADA-kopstuk spreekt van 'gelukje': 'Froome heeft de kogel ontweken' Algemeen nieuws

Voormalig WADA-kopstuk spreekt van 'gelukje': 'Froome heeft de kogel ontweken'

Door Marijn van den Berge 05 juli 2018 | 21:32


Chris Froome heeft heel veel geluk gehad dat hij niet is geschorst. Dat zegt voormalig WADA-baas Dick Pound in gesprek met Cyclingnews. Froome werd eerder deze week vrijgesproken van de salbutamol-zaak, die loopt sinds september vorig jaar.

‘Ik denk dat hij geluk heeft gehad en de kogel heeft ontweken’, zegt Pound. ‘Hij mag het zweet van zijn voorhoofd vegen en heel snel wegwezen.’ De vrijspraak riep de vraag op waarom Froome niet, maar Alessandro Petacchi en Diego Ulissi wél werden veroordeeld. ‘Dat was omdat ze geen geldige verklaring hadden voor hun waardes. Froome heeft alle tijd gehad om de situatie te reconstrueren, maar dat was lastig omdat hij ziek was.’

De aantijging dat Froome is vrijgesproken omdat Sky nou eenmaal veel geld en goede advocaten heeft, is volgens Pound onzin. ‘Advocaten kunnen er niet voor zorgen dat wetenschappelijk bewijs verdwijnt. Zij moeten ook een verklaring afleggen waarin ze uitleggen hoe een hoge waarde mogelijk is zonder injecties of andere verboden middelen te gebruiken.’ Tevens verzekert Pound dat de WADA er alles aan heeft gedaan om de zaak tot een eerlijk einde te brengen. ‘Dit is een zaak waarin je niet wil dat je iemand veroordeelt die eigenlijk onschuldig was.’ (Foto: Social media Froome)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws