Like ons!
Visconti grijpt de macht in Oostenrijk: ritzege en leiderstrui, Nederlanders tweede en derde

Algemeen nieuws

Visconti grijpt de macht in Oostenrijk: ritzege en leiderstrui, Nederlanders tweede en derde

Giovanni Visconti heeft de tweede etappe in de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. De Italiaan verschalkte de Nederlanders Michel Kreder (Aqua Blue Sport) en Huub Duijn (Veranda’s Willems-Crélan) op een steile aankomst in Fulpmes.

De beslissing van vandaag zou vallen op de Arlberg, een beklimming van eerste categorie. Vier vluchters klauterden naar boven. De namen: Aaron Gate, Marcel Neuhauser, Davide Orrico en Andreas Hofer. Het viertal kreeg een maximale voorgift van 5'30".

Het peloton liet echter niet begaan en bracht de voorsprong terug in de geaccidenteerde slotfase. Astana speelde Alexey Lutsenko vandaag uit als troef. De Kazach werd perfect afgezet voor de steile slotstrook. Giovanni Visconti had echter andere plannen. De Italiaan had een fantastisch eindschot in de benen en bezorgde Bahrain Merida de tweede ritzege op rij, na Matej Mohoric gisteren. Miche Kreder en Huub Duijn eindigden respectievelijk tweede en derde. Visconti is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. (Foto: Bahrain Merida / Bettini Photo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven