Team Sunweb heeft succes met 'trendbreuk' in tijdrit: 'Gaan ons geheim niet vertellen' Algemeen nieuws

Team Sunweb heeft succes met 'trendbreuk' in tijdrit: 'Gaan ons geheim niet vertellen'

Door Bram van der Ploeg 10 July 2018 08:07


Team Sunweb waagde maandag bij de ploegentijdrit een kleine sprong in het diepe, maar kwam er uiteindelijk als winnaar uit tevoorschijn. Met hulp van de TU Delft zorgde een nieuwe startvolgorde voor een bijna perfecte tijdrit.

Tom Dumoulin, Michael Matthews en Søren Kragh Andersen begonnen achter elkaar bij de start en daar zat een gedachte achter. 'Dit is inderdaad een volgorde waar wij normaal nooit voor zouden hebben gekozen. Met de hulp van de TU Delft hebben wij echter veel meer inzicht in de ploegentijdrit gekregen. Volgens hun berekeningen zou deze volgorde de snelste zijn. Het klopt dat dit een trendbreuk is. Maar je kunt niet zeggen dat het slecht is gegaan. Ik denk dit experiment succesvol is en het geeft vertrouwen in de berekeningen voor de toekomst', legt Adriaan Helmantel uit in De Telegraaf.

Door de sterke motor van drie bleef het tempo er constant in en konden andere langere tijd uitrusten. 'We gaan ons geheim natuurlijk niet aan de concurrentie vertellen, maar het is duidelijk dat we ditmaal ook rekening moesten houden dat we met Edward Theuns en Laurens ten Dam zwakkere schakels hebben en dat Simon Geschke en Nikias Arndt ook nog eens konden wegvallen', aldus Helmantel. (foto: Team Sunweb)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!