[Update] Nieuwe Poolse ploeg Van Avermaet introduceert management en naam Algemeen nieuws

[Update] Nieuwe Poolse ploeg Van Avermaet introduceert management en naam

Door Bram van der Ploeg 27 september 2018 | 09:51


BMC verdwijnt niet volledig uit het peloton. De ploeg - of althans de restanten daarvan - gaat fuseren met het Poolse CCC, dat momenteel nog uitkomt als Pro Continentale ploeg. Jim Ochowicz blijft ondanks de vele nieuwe namen uit Polen de baas binnen de formatie, zo weet Het Laatste Nieuws.

De verdere details over de ploeg zullen maandag tijdens de eerste rustdag van de Tour de France worden onthuld. Vandaag (zondag) werd er al een 'geheime delegatie' gespot in de bus van de nu nog Zwitserse WorldTour-formatie. Of geheim. De bezoekers poseerden niet veel later voor de bus met Ochowicz en geletruidrager Van Avermaet.

Op de foto stonden verder Dariusz Milek, die volgens Forbes over een vermogen van meer dan één miljard euro beschikt. Ook de manager van CCC Sprandi Polkowice (zoals de ploeg nu officieel nog heet) Robert Krajewski was bij de bus te vinden. De overname van CCC zorgt er tevens voor dat Greg Van Avermaet bij de ploeg blijft. De gele truidrager ging voor de kasseienetappe in de Tour op de foto met de mensen die zorgen voor een doorstart van het huidige BMC.

Update - 15.37 uur (16 juli 2018): Ochowicz bevestigt fusie, Van Avermaet kopman

Jim Ochowicz heeft in een persconferentie bevestigd dat de fusie tussen CCC en BMC rond is. Greg Van Avermaet wordt het boegbeeld van de ploeg, die vanaf 2019 CCC gaat heten. Overigens zal Ochowicz flink moeten gaan shoppen, want onder meer Rohan Dennis (Bahrain-Merdia) en Richie Porte (Trek-Segafredo) gaan vertrekken. Tejay van Garderen gaat naar EF Education First-Drapac.

Van Avermaet gaat er overigens ook op vooruit. Volgens Cycling Weekly stijgt het salaris van de Belgische ster van 1.2 miljoen euro per jaar naar 1.8 miljoen euro per jaar. ‘Ik ben blij dat ik mijn toekomstplannen kan onthullen’, zegt Van Avermaet. ‘Zeker nu ik de gele trui draag in de Tour de France. Ik zit al acht jaar bij de ploeg en ben blij dat we samen verder gaan.’

Update II - 09.45 uur (27 september 2018): Nieuwe ploeg openbaart naam: CCC Team

De nieuwe ploeg van hoofdsponsor CCC zal per 1 januari 2019 in de WorldTour rijden als CCC Team. Dat laat de ploeg weten via de officiële kanalen. 'In overleg met Dariusz Milek, de president van CCC, hebben we besloten om een korte teamnaam aan te nemen. Het geeft aan dat CCC ons merk is en onze identiteit, de ziel van de ploeg', zo legt teambaas Jim Ochowicz uit in een persbericht. 

Naast CCC Team zal er een vrouwenploeg komen en de huidige procontinentale ploeg CCC Sprandi Polkowice blijft bestaan. Dit team doet wel een stap terug en zal op continentaal niveau als opleidingsploeg dienen. Het management van CCC Team zal bestaan uit Ochowicz, Gavin Chilcott, Robert Krajewski, Piotr Wadecki en Gabriele Missaglia. De laatste drie zijn nu nog werkzaam bij CCC Sprandi Polkowice. (foto: Quick-Step Floors / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws