Wat gebeurde er nog meer: Cardis wint etappe 1 in Ronde van Wallonië; Wild klopt Vos Algemeen nieuws

Wat gebeurde er nog meer: Cardis wint etappe 1 in Ronde van Wallonië; Wild klopt Vos

Door Bram van der Ploeg 28 juli 2018 | 20:22


De zaterdag stond in het teken van de allesbeslissende tijdrit in de Tour de France, maar er werd meer gekoerst. De Ronde van Wallonië ging van start met etappe één en in de WorldTour bij de dames stond de Prudential RideLondon Classique op het programma, met Nederlands succes op het eind.

Cardis sprint naar zege in Wallonië

Romain Cardis was de sterkste in een massasprint in de eerste etappe van de Ronde van Wallonië. De Fransman van Direct Energie bleef Michael Van Staeyen en Edward Planckaert voor. Nederlanders Corne van Kessel en Nick van der Lijke werden zesde en zevende.

De eerste rit leidde van La Louvière naar Les Bons Villers en ging over 193,4 kilometer. Quick-Step Floors had plannen om de rit te winnen, maar sprinter Alvaro Hodeg had mechanische problemen. De Ronde van Wallonië zal vooral vanuit Italië meer belangstelling krijgen, omdat Fabio Aru er zijn rentree maakt.

Uitslag etappe 1:
1. Romain Cardis
2. Michael Van Staeyen
3. Edward Planckaert
4. Viacheslav Kuznetsov
5. Jonas Van Genechten
6. Corne van Kessel
7. Nick van der Lijke
8. Zico Waeytens
9. Hugo Hofstetter
10. Tom Wirtgen

Wild de snelste in massasprint voor Vos

Kirsten Wild won haar zoveelste wedstrijd van het jaar door weer eens stevig op de pedalen te gaan staan. De Nederlandse was in een massasprint eerder bij de meet dan landgenote Marianne Vos in de eendagskoers Prudential RideLondon Classique. Elisa Balsamo werd derde.

Uitslag:
1. Kirsten Wild
2. Marianne Vos
3. Elisa Balsamo


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws