Veldrijder Hermans wint massasprint in Wallonië en pakt leiderstrui af van Wellens Algemeen nieuws

Veldrijder Hermans wint massasprint in Wallonië en pakt leiderstrui af van Wellens

Door Bram van der Ploeg 31 juli 2018 | 16:50


Quinten Hermans heeft de vierde etappe van de Ronde van Wallonië gewonnen. Na een rit vol klimwerk kwam het uiteindelijk toch tot een massasprint van een uitgedund peloton. Hermans kwam vroeg, hield vol en pakte door de tien bonificatieseconden bovendien de leiderstrui over van Tim Wellens.

De renners kregen in een etappe van 161,4 kilometer flink wat klimwerk voor de kiezen en negen renners durfden het wel aan om die koers van voren te beleven. Courteille, De Bondt, Kirsch, Planckaert, Sellier, Van der Haar, Van Empel, Van Ginneken en Vanbilsen schoten er vandoor en verzamelden een paar minuten voorsprong. Op 52 kilometer van de meet stond de klok op 1.11.

Nadat Planckaert de kopgroep moest laten lopen, kwamen vanuit het peloton Baptiste Planckaert, Spengler, Van Melsen en Wirtgen met een aanval, waardoor er twaalf renners bijeen kwamen vooraan. ook Cleppe en Cavagna probeerden de oversteek te maken en slaagden daar op 22 kilometer van de meet in. Het peloton kwam in die fase echter al tot op een half minuutje van alle aanvallers.  

Het werd nerveus op de Cote de la Vieille Voie, een steile pukkel van 900 meter. Het peloton kwam daar samen met de koplopers, waardoor de voorste mannen uit het klassement vooraan kwamen. Niemand kwam echter weg, waardoor na het bereiken van de top een flinke groep nog bij elkaar bleef, onder leiding van Lotto Soudal van Wellens.

Quick-Step Floors besloot gebruik te maken van de meerderheid in de ploeg, met aanvallen van Knox, Narvaez en Serry, maar Wellens bleef constant in het wiel van de mannen die weg sprongen. Kreder was de man die kon profiteren van het kijken door weg te springen. Ook Eiking sprong weg en kwam bij Kreder richting het laatste heuveltje van de dag.

Op anderhalve kilometer van de finish werden de laatste twee vluchters ingerekend, waardoor er een sprint aan kwam van een uitgedund peloton. Hermans kwam daarin snel, maar werd ook niet meer ingehaald. Omdat Wellens niet bij de eerste drie reed, waren tien bonificatieseconden genoeg voor de leiderstrui voor Hermans.

Uitslag etappe 4:
1. Quinten Hermans
2. Lorrenzo Manzin
3. Romain Cardis
4. Pieter Serry
5. Edward Planckaert
6. Huub Duijn
7. Nick van der Lijke
8. Dorian Godon
9. Kevin Deltombe
10. Floris Gerts

Klassement na etappe 4:
1. Quinten Hermans
2. Tim Wellens +0.03
3. Peter Serry +0.07
4. Quentin Pacher +0.09
5. Jhonnatan Narvaez +0.13
6. Viatsjeslav Koeznetsov
7. Lorenzo Manzin
8. Frederik Backaert
9. Fabio Aru
10. Tiago Machado

Aranburu verrast Movistar in Circuito de Getxo

Alex Aranburu heeft een verrassende zege geboekt in de Circuito de Getxo. Waar Movistar met een sterke ploeg de grote favoriet was, daar kwam de Spaanse formatie niet verder dan Carlos Barbero op een tweede plaats. In een zware finale werd er gesprint met vier renners, daar achter vielen overal gaten.

Uitslag:
1. Alex Aranburu
2. Carlos Barbero
3. Jon Aberasturi
4. Jesus Ezquerra
5. Richard Carapaz +0.05
6. Jonathan Lastra +0.06
7. Egoitz Fernandez
8. Alvaro Cuadros +0.09
9. Fabricio Ferrari +0.12
10. Iuri Filosi 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws