[Update] Wielerwereld doneert massaal geld voor revalidatie van jonge Costa Algemeen nieuws

[Update] Wielerwereld doneert massaal geld voor revalidatie van jonge Costa

Door Bram van der Ploeg 11 augustus 2018 | 12:57


Vreselijk nieuws uit Amerika, waar Adrien Costa zijn been heeft moeten laten amputeren. De 20-jarige Amerikaan was aan het rotsklimmen in Californië toen er een rotsblok op zijn been terecht kwam.

In het ziekenhuis werd al snel duidelijk dat het been niet meer te redden was. Een dramatische wending voor Costa, die aan het genieten was van een sabbatical van het wielrennen. Hij stond begin dit jaar zijn plek in de ploeg Hagens Berman Axeon vrijwillig af om zich te storten op het leven naast wielrennen. Niet per se met de reden om definitief te stoppen, maar meer om zichzelf te ontdekken. Bovendien hakte de dood van zijn vriend Chad Young, na een valpartij in de Ronde van Gila, er flink in.

De nog zo jonge Costa maakte de afgelopen jaren al indruk al wielertalent in het peloton. Zo werd hij in 2016 al tweede in het eindklassement van de Ronde van Utah. Hoewel hij niet meer bij de ploeg rijdt, is het Hagens Berman Axeon van Axel Merckx een GoFundMe gestart waar mensen geld kunnen doneren voor de revalidatie van Costa.

Update - 12.55 uur (11 augustus 2018): Wielerwereld doneert massaal geld

De wielerwereld doneert massaal geld voor de revalidatie van Adrien Costa. Na het vreselijke nieuws over de amputatie van het been van de Amerikaan werd er een crowdfunding opgezet en binnen drie dagen staat de teller al op 108.000 dollar. Veel renners en wielerploegen namen de moeite om geld over te maken voor de 20-jarige Costa.

De grootste donaties werden gedaan door iemand die anoniem wenst te blijven en Lance Armstrong. De Texaan maakte 10.000 dollar over. Axel Merckx, de oud-ploegleider van Costa, en vader Eddy Merckx doneerden 2.000 dollar en onder meer Michael Valgren en Romain Bardet schonken 1.000 dollar na het ongeluk van Costa in Californië. Doneren kan hier.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws