[Update] Cavendish blijkt ziekte van Pfeiffer al maanden onder de leden te hebben Algemeen nieuws

[Update] Cavendish blijkt ziekte van Pfeiffer al maanden onder de leden te hebben

Door Bram van der Ploeg 29 augustus 2018 | 09:38


Grote problemen voor Mark Cavendish, zo lijkt het tenminste. Hij heeft al een rampseizoen achter de rug met zware valpartijen, maar opnieuw laat zijn lichaam hem in de steek. Wederom is de ziekte van Pfeiffer bij de sprinter geconstateerd.

Cavendish viel verschillende malen hard in het voorjaar, onder meer in Milaan-Sanremo. In de Tour de France moest hij zijn voorjaar rechtzetten, maar daar zakte hij volledig door de mand. Zijn hoogste dagklassering was achtste in de achtste etappe naar Amiens, die Dylan Groenewegen won, en in etappe 11 kwam hij buiten tijd binnen.

Onderzoeken na de Tour wezen uit dat hij de ziekte van Pfeiffer heeft, iets wat hij ook al in april 2017 opliep. Waarschijnlijk had hij hier tijdens de Tour al last van. Het komt op een uiterst ongelegen moment, kun je wel stellen. Zijn contract bij Dimension Data loopt af en wordt waarschijnlijk niet verlengd.

Update - 09.32 uur (29 augustus 2018): Cavendish al maanden ziek

Team Dimension Data heeft in een persbericht bevestigd dat Mark Cavendish kampt met de ziekte van Pfeiffer. Hij zal om die reden de komende tijd sowieso geen wedstrijden rijden. De Brit heeft de ziekte al enkele maanden onder de leden, zo heeft onderzoek uitgewezen. 'Ik voelde me fysiek niet mezelf dit seizoen en ondanks dat ik goede waardes reed, wist ik dat er iets niet goed was', zo vertelt Cavendish.

'Ik ben blij dat er nu eindelijk duidelijkheid is over waarom ik niet presteerde op mijn hoogste niveau. Er is mij geadviseerd om een periode volledige rust te nemen om volledig te herstellen. Ik kijk er naar uit om deze rust te nemen en om honderd procent fit terug te keren. Ik wil iedereen bedanken voor de geweldige support die ik heb ontvangen en ik zie jullie op de weg.' (Foto: Quick-Step Floors / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws