Astana kondigt komst broers Izagirre aan: 'Ion en Gorka zijn heel sterke renners' Algemeen nieuws

Astana kondigt komst broers Izagirre aan: 'Ion en Gorka zijn heel sterke renners'

Door Bram van der Ploeg 27 augustus 2018 | 15:22


Het hing al even in de lucht, maar Astana komt er maandag dan toch officieel mee naar buiten: Gorka en Ion Izagirre rijden per 2019 voor de Kazachse ploeg. Ze komen over van Bahrain-Merida.

De twee broers, die ook al samen reden bij Movistar in het verleden, tekenen allebei voor twee seizoenen. 'We zijn blij dat we naar Astana komen, een ploeg die al jaren in de WorldTour rijdt', zo vertelt Ion Izagirre. 'We kennen al veel mensen van de ploeg, de renners en de staf en dat is belangrijk voor ons. Het helpt ons om snel aan te passen. Astana is een sterke ploeg die ieder jaar hogere doelen stelt. Met Gorka hopen we het nog beter te doen met de ploeg. We willen winnen.'

Ploegbaas Alexandr Vinokourov is in zijn nopjes met de komst van het tweetal. 'Ion en Gorka zijn heel sterke renners en hun resultaten zijn bij iedereen bekend. Bij Astana zijn we klaar om deze broers een nieuwe stap in hun carrière te laten zetten. Ik geloof dat hun potentie nog niet volledig uit is gekomen en we hopen dat dit bij Astana gaat gebeuren.' (foto: Bahrain-Merida)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws