Lefevere neemt verlies: 'Ga er maar van uit dat Gaviria volgend jaar bij UAE rijdt' Algemeen nieuws

Lefevere neemt verlies: 'Ga er maar van uit dat Gaviria volgend jaar bij UAE rijdt'

Door Marijn van den Berge 20 oktober 2018 | 09:34


Ook  bijna twee weken na het presenteren van nieuwe hoofdsponsor Deceuninck is er nog steeds geen duidelijkheid over waar Fernando Gaviria volgend seizoen rijdt. De Colombiaan zou aanvankelijk vertrekken vanwege financiële problemen, maar met het geld van Deceuninck is dat geen probleem meer. Toch gaat Patrick Lefevere uit van een vertrek van de sprinter.

‘Het is een verhaal van centen’, zegt Lefevere tegen Het Nieuwsblad. ‘Hij twijfelt: should I stay or should I go? Maar ga er maar van uit dat hij volgend jaar bij UAE rijdt’, aldus de grote baas van de Quick-Step-formatie. Eerder liet Lefevere tegen Het Laatste Nieuws weten niet wakker te liggen van een eventueel vertrek. ‘We hebben Elia Viviani nog en verder moeten de jonge talenten het laten zien’, doelend op onder meer Fabio Jakobsen.

Quick-Step Floors zag de afgelopen jaren meer sprinters vertrekken, waaronder Mark Cavendish, Marcel Kittel en Matteo Trentin. ‘De echtgenote van Cavendish zegt dat Mark desnoods gratis voor ons had willen komen rijden, mocht hij geweten hebben dat Gaviria zou vertrekken’, weet Lefevere, die verder vertelt: ‘Trentin wilde vaker voor zichzelf rijden, maar moest in de Ronde van 2017 al veel te vroeg lossen. Wat is dan je probleem? Bij sommige renners zijn de ogen groter dan de buik.’ (Foto: Quick-Step Floors / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws