Groenewegen evenaart Valverde in aantal seizoenszeges; Viviani absolute veelwinnaar Algemeen nieuws

Groenewegen evenaart Valverde in aantal seizoenszeges; Viviani absolute veelwinnaar

Door Marijn van den Berge 22 oktober 2018 | 10:11


Dylan Groenewegen heeft een gedeelde tweede plaats veroverd in de ranglijst van het aantal overwinningen dit seizoen. De LottoNL-Jumbo-sprinter boekte veertien overwinningen, waarvan twee in de Tour de France en één in Kuurne-Brussel-Kuurne.

De ranglijst wordt aangevoerd door Elia Viviani, die dankzij zeven overwinningen in grote rondes op een totaal van achttien overwinningen komt. Alejandro Valverde en dus Groenewegen delen de tweede plaats met elk veertien zeges. Jakub Mareczko en Julian Alaphilippe completeren de top vijf met twaalf zeges.

Verder staan Youcef Reguigui, Ivan Sosa, Onur Balkan, Pascal Ackermann en Fernando Gaviria in de top tien. Fabio Jakobsen is de op één na beste Nederlander met zeven zeges, Mathieu van der Poel pakte er zes. Verder waren er vier zeges voor Julius van den Berg en drie voor onder meer Danny van Poppel, Niki Terpstra en Wout Poels.

Lees verder onder de afbeelding!

Aantal overwinningen .1-koersen of hoger

Kijken we naar het aantal overwinningen in de belangrijkste koersen (.1 of hoger), ziet de ranglijst er onder de top drie iets anders uit. Dan komt Ackermann de top vijf binnen met negen zeges, gevolgd door Gaviria, Arnaud Démare, Michal Kwiatkowski, Peter Sagan en Simon Yates.

Statistieken: Procyclingstats

(Foto: Jasper den Boon / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws