Mollema Nederlander met meeste koersdagen; Trek-renner stapte nooit uit wedstrijd Algemeen nieuws

Mollema Nederlander met meeste koersdagen; Trek-renner stapte nooit uit wedstrijd

Door Marijn van den Berge 23 oktober 2018 | 11:10


We staan aan het einde van het seizoen en dus is het tijd om te kijken naar statistieken, lijstjes en rijtjes. Zo zagen we eerder dat Dylan Groenewegen even vaak won als Alejandro Valverde en daarmee de vaakst winnende Nederlander is. Bauke Mollema is echter de Nederlander met de meeste koersdagen.

Eugert Zhupa spant de kroon met liefst 97 koersdagen, gevolgd door Gorka Izagirre (92) en Michal Kwiatkowski (91). Ook Ion Izagirre, Thomas De Gendt en Alessandro De Marchi staan in de top tien met 90 koersdagen. Mollema vinden we terug op plaats 19, want hij koerste 86 dagen in 2018.

Achter Mollema vinden we Niki Terpstra en Bert-Jan Lindeman met 82 dagen, wat één meer is dan Timo Roosen. Koen Bouwman reed 80 wedstrijddagen. De broers Van Poppel hebben er 79 achter hun naam, net als Jos van Emden, Mike Teunissen en Marco Minnaard.

Lees verder onder de afbeelding!

Er zijn 27 renners die in 2018 geen enkele DNF achter hun naam hadden. De Marchi en Izagirre hebben liefst 90 koersdagen gereden, zonder één keer af te stappen. Mollema moest in zijn 86 wedstrijddagen nooit vroegtijdig opgeven en ook onder meer Alejandro Valverde, Greg Van Avermaet, Julian Alaphilippe, Chris Froome en Stef Clement hoefden nooit af te stappen.

Statistieken: Procyclingstats
Foto: BORA-hansgrohe / Bettini Photo


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws