US Postal-ploegarts komt met belastend bewijs: 'Bruyneel was de top van de piramide' Algemeen nieuws

US Postal-ploegarts komt met belastend bewijs: 'Bruyneel was de top van de piramide'

Door Marijn van den Berge 27 oktober 2018 | 10:33


Deze week kwam het vrij opmerkelijke nieuws: Johan Bruyneel zag zijn schorsing van tien jaar verlengd worden tot levenslang. Dat openbaarde de Belg zelf in een openbare brief. Het Nieuwsblad zocht uit waarom dat was en kwam tot de conclusie dat er een getuige was, die Bruyneel er bij lapte.

Bruyneel streed een zware rechtszaak, maar zag deze strijd langzaam maar zeker gewonnen worden door de aanklager. Dit ondanks dat Bruyneel een topadvocaat had, dezelfde als Chris Froome, en altijd eerlijk en open was over zijn dopingverleden. Wel beweert Bruyneel slechts een medeplichtige te zijn geweest in het dopingschandaal. Het CAS kwam echter tot een andere conclusie: 'Bruyneel was de top van de piramide.'

Bruyneel vroeg ploegarts Armstrong van EPO te voorzien

Dit is mede te danken aan dr. Luis Garcia Del Moral, ploegarts van US Postal. In ruil voor strafvermindering leverde hij de rechtbank een mailwisseling waarin Bruyneel aan Del Moral vroeg om Lance Armstrong van EPO te voorzien, inclusief een heus schema wanneer welke renner doping moest krijgen. De conclusie van het CAS was zodoende dat Bruyneel de aanstichter van de dopingaffaire was en eiste dat zijn schorsing werd verlengd tot levenslang. (Foto: Instagram Bruyneel)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws