[Update] Ruziënde MPCC en WADA in maart met elkaar om tafel in Lausanne Algemeen nieuws

[Update] Ruziënde MPCC en WADA in maart met elkaar om tafel in Lausanne

Door Bram van der Ploeg 25 januari 2019 | 12:02


De voorzitter van het WADA - Craig Reedie - heeft hard teruggeslagen naar de eerder verschenen open brief van MPCC, waarin min of meer zijn vertrek werd geëist. Volgens Reedie heeft de organisatie te weinig verstand van zaken.

'Ik ben van plan deze organisatie tot het eind van 2019, als mijn tweede termijn afloopt, in de wetenschap dat deze organisatie veel sterker en effectiever is dan tijdens welk moment dan ook in haar in twintigjarige bestaan', zo stelt hij vast.

Daarna gaat hij in op de zaak Froome. 'We zijn van overtuigd dat de UCI daarin een goede beslissing gemaakt heeft. Jullie simplificeren het zonder de kennis over dit overvolle dossier te hebben. Laat staan de wetenschappelijke en juridische kanten die dit verhaal heeft. Het is een onfortuinlijke poging om de geloofwaardigheid van WADA in een kwaad daglicht te stellen.'

Hetzelfde vindt hij over bijvoorbeeld Operación Puerto. 'We hebben daarin tot op de dag van vandaag alles gedaan wat juridisch binnen onze mogelijkheden lag', meent Reedie. 'Dat we hierop kritiek krijgen benadrukt nog een keer het ongelooflijke gebrek aan kennis over deze situatie.'

Update - 10.32 uur (7 november 2018): MPCC gaat in op uitnodiging Reedie

In zijn volledige reactie op de kritiek van het MPCC nodigde WADA-voorzitter Craig Reedie het MPCC uit om te komen praten over het meningsverschil. Het MPCC heeft besloten deze uitnodiging aan te nemen en zal binnenkort het WADA ontmoeten om over de zaken te discussiëren, zo laat het weten in een statement.

Update II - 18.56 uur (15 november 2018): WADA kondigt hervormingen aan

Of het door de MPCC komt, dat weten we niet, maar volgens Cyclingnews gaat de WADA hervormingen doorvoeren in de structuur van de organisatie. Deze hebben onder meer hun weerslag op de onafhankelijkheid van de posities voor president en vice-president. Bovendien krijgen renners meer zeggenschap, al komt daar in de komende periode meer duidelijkheid over.

De veranderingen werden goedgekeurd tijdens een meeting in Baku (Azerbeidzjan). Volgens president Craig Reedie zijn de hervormingen een signaal van de WADA dat het zich wil aanpassen. 'We willen laten zien dat we de juiste dingen doen en dat we meegaan met de tijd. In de constant veranderde wereld is de rol van de WADA gegroeid en dit is niet het einde, maar een constant doorlopend proces, waarin we kritisch kijken naar de organisatie.' 

Update III - 12.00 uur (25 januari 2019): MPCC om tafel met WADA

De MPCC laat in een officieel persbericht weten dat het WADA en de Movement for a Credible Cycling om tafel gaan om te praten over verschillende zaken. Na de brief die het MPCC op 24 oktober 2018 stuurde, gaf het WADA aan dat het wel wilde praten. President Craig Reedie zal erbij aanwezig zijn. Het hele gebeuren vindt plaats op 12 maart in Lausanne. (foto: UCI)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws