Thomas van hot naar her gesleept: 'Blij als ik weer gewoon wielrenner ben' Algemeen nieuws

Thomas van hot naar her gesleept: 'Blij als ik weer gewoon wielrenner ben'

Door Marijn van den Berge 16 november 2018 | 16:53


Geraint Thomas is in China aanwezig om in Shanghai een criterium te rijden, maar hij verlangt eigenlijk vooral naar het nieuwe seizoen. Na zijn Tour-zege was het vooral veel verplicht komen opdraven, maar weinig competitief koersen meer.

‘Ik heb oprecht van mijn gele trui genoten’, zegt Thomas tegen Het Nieuwsblad. ‘Het is goed gevierd en ik ben op heel wat events aanwezig geweest.’ Dat betekent echter wel een traningsachterstand. ‘Normaal hervat ik mijn trainingen op 1 november, dus ik lig toch zo’n drie weken achter.’

Thomas verwacht echter dat het goed komt. ‘Er is nog tijd genoeg, maar ik zal geen knaller van een seizoensstart rijden.’ Wat hij volgend jaar aan grote rondes gaat rijden is onbekend. Zijn planning voor de komende periode wel. ‘Zaterdag rijd ik een criterium in Shanghai, daarna geniet ik nog een dag van mijn vrije tijd. Dan ga ik terug naar huis. Ik zal blij zijn als ik weer gewoon wielrenner ben en me kan focussen op de trainingen.’ (Foto: BORA-hansgrohe / Bettini Photo)

De leukste wielercadeaus voor Sinterklaas en kerst!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws