Thomas kent druk leven na Tourzege: 'Nu al drie weken achter op concurrentie' Algemeen nieuws

Thomas kent druk leven na Tourzege: 'Nu al drie weken achter op concurrentie'

Door Aljan Wassens 04 december 2018 | 18:58


Geraint Thomas leeft van evenement naar evenement. De winnaar van de Tour de France heeft daardoor een lange tijd geen fiets meer gezien. Aan de BBC laat de Welshman weten dat hij pas sinds twee weken weer aan het trainen is geslagen. 

Thomas laat weten zich eindelijk weer een beetje renner te voelen na al die tijd geen fiets te hebben gezien. 'Ik ben nu twee weken weer bezig en nu pas voel ik me weer een coureur. De eerste week was zwaar maar het is fijn om weer terug te zijn in een ritme en de vastigheid van een dieet te hebben. Ik denk dat ik ongeveer drie weken achter lig op de concurrentie dus dat is even lastig maar ik ben vol vertrouwen dat we er wel komen.'

Het programma voor het komend seizoen is nog niet helemaal zeker maar de voorkeur van Thomas lijkt, net als die van Chris Froome, uit te gaan naar de Tour. 'Ik weet het nog niet helemaal zeker maar als we allebei vol voor de Tour willen gaan en we net zo rijden als afgelopen jaar moet dat zeker kunnen, zolang we maar niet tegen elkaar rijden. We hebben allebei onze ambities en in de trainingen helpt dat ons om elkaar te pushen. Ik heb het gevoel dat ik in de Giro nog wel wat goed te maken heb, maar 2019 is misschien niet de juiste tijd.' (Foto: screenshot BBC)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws