Ondertussen in het peloton | Ronde van Vlaanderen bijna gelijk aan Terpstra's 2018 Algemeen nieuws

Ondertussen in het peloton | Ronde van Vlaanderen bijna gelijk aan Terpstra's 2018

Door Bram van der Ploeg 12 december 2018 | 10:34


Wielrenners houden van social media en wij houden ervan dat wielrenners van social media houden. De één plaatst alleen af en toe een wedstrijdfoto, anderen blijken over flink wat humor te beschikken. In de Leiderstrui verzorgt een overzicht van de wielerwereld op social media, aangevuld met korte nieuwtjes! Dit overzicht wordt regelmatig aangevuld.

Parcours Ronde van Vlaanderen bekend

De Ronde van Vlaanderen doet in 2019 weinig anders dan in 2018. Onder meer Het Nieuwsblad meldt dat er alleen één helling is veranderd. Het derde klimmetje van de dag wordt op 7 april 2019 de Ladeuze, die percentages kent van zestien procent en een kilometer lang is. In totaal krijgt het peloton 267 kilometer voor de wielen.

Verder kunnen de renners zich voorbereiden op het parcours, waar Niki Terpstra in 2018 de sterkste was. Dat betekent dat er weer wordt gestart in Antwerpen, dat de zeven dorpen van de Ronde worden aangedaan en dat er in de Ardennen vervolgens plek is voor meerdere keren de Oude Kwaremont en de Paterberg. Net als vorig jaar ligt de Muur van Geraardsbergen al op honderd kilometer van de meet. 

De Jongh weer buiten op de fiets

Een geweldig beeld nadat we twee maanden geleden in spanning zaten! Steven de Jongh zit voor het eerst sinds zijn ongeluk in Spanje weer buiten op de fiets! Daar worden we ontzettend blij van.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First ride outside in two months ... strange feeling in the start but so happy now. @treksegafredo

Een bericht gedeeld door ?????? ?? ????? (@stevendejongh) op

Hartproblemen betekenen einde carrière Astana-Kazach

Er is een onfortuinlijk einde gekomen aan de carrière van Bakhtiyar Kozhatayev. Dat heeft zijn ploeg Astana laten weten in een persbericht. In september trad er een ‘gezondheidsincident’ op tijdens trainingskamp. Daarop heeft Astana een onderzoek ingesteld. Artsen concludeerden dat het wegens hartproblemen beter is om te stoppen. De problemen zijn waarschijnlijk niet levensbedreigend, maar staan een topsportcarrière in de weg. Kozhatayev beëindigt zijn loopbaan op 26-jarige leeftijd.

Avila vindt grote vriend in nieuwe ploeggenoot

Nu al de mooiste foto van de dag! Conor Dunne maakt de overstap van het gestopte Aqua Blue Sport en heeft bij Israel Cycling Academy in Edwin Avila meteen een ploeggenoot gevonden waar hij het goed mee kan vinden. Dit ondanks de nogal grote verschillen tussen de twee. Zo'n 37 centimeter ongeveer..

Van der Poel toont power op zandheuvel

Dat Mathieu van der Poel sterk is, weten we inmiddels wel. In het televisie-programma 'Van Hier tot Tokio' laat hij nog maar eens zien hoe sterk hij is met deze immense krachtsinspanning. In de aftermath is te zien dat zelfs Mathieu he-le-maal gesloopt was na deze actie!

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wow! Wat is @mathieuvanderpoel ijzersterk! ???????? #cyclocross #MathieuvanderPoel #cycling (Via @ziggosport)

Een bericht gedeeld door In de Leiderstrui (@indeleiderstrui) op

Mercedes voor Jumbo

Jumbo zit er de komende jaren comfortabel bij in de koers. De ploegleiders tenminste. Terwijl de renners af lopen te zien, zit de staf in een dikke Mercedes-Benz. De ploeg heeft bekendgemaakt dat het de komende drie jaar de beschikking heeft over verschillende Mercedes-modellen, zoals de C-Klasse Estate en de nieuwe A-Klasse en B-Klasse, aangevuld met enkele Vito’s en Sprinters.

Sagan neemt kortere route op Mallorca

Peter Sagan staat bekend om zijn circusachtige capriolen op de fiets. Ook tijdens zijn training op Mallorca laat hij weer iets moois zien door af te snijden via een trap. Maar of hij het haalt...

Contador: 'Froome zal er alles aan doen Tour te winnen'

Alberto Contador verwacht veel van Chris Froome in 2019, zo meldt CyclismActu. Hij zegt hierover: 'Het is mogelijk, maar moeilijk om Sky te verslaan, aangezien ze het hoogste budget hebben. Daarnaast werken ze heel goed samen, met de rivaliteit tussen Froome en Geraint Thomas. Ze hebben een goed jaar gehad, Thomas heeft de Tour gewonnen, dus ze hebben nu twee kanshebbers. Ik denk dat Froome er alles aan zal doen om zijn vijfde Tour te winnen, en we zullen zien of dat aansluit bij de ambities van Thomas.

Zabel terug in de wielerwereld; functie bij Katusha

Erik Zabel keert na enkele jaren afwezigheid terug in de wielerwereld. De oud-sprinter gaat aan de slag bij Katusha, de ploeg waar ook zijn zoon Rick Zabel onder contract staat. Zabel werkte in 2013 nog als sportdirecteur voor de ploeg, maar moest toen weg omdat hij voor de tweede keer bekende doping te hebben gebruikt. Zabel wordt de nieuwe Performance Manager van Katusha.

Nog maar een prijs voor Thomas

Geraint Thomas rijgt de prijzen deze dagen aaneen. Na zijn verkiezing voor Sportman van het Jaar in Wales was hij ook in heel Groot-Brittannië de beste. De sportjournalisten uit de UK brachten hun stem uit en vonden de Tourzege van Thomas het meest speciaal. 

Het is mogelijk nog niet het einde voor Thomas, die in de afgelopen maanden geleefd werd na zijn gele trui in Parijs. Zijn boek, 'G', staat ook nog eens op de shortlist voor 'Autobiography of the Year', een prijs van The Telegraph.

Koning kiest voor avontuur bij Bike Aid

Peter Koning rijdt in 2019 bij het Duitse Bike Aid. De continentale ploeg gaat het avontuur aan met de 28-jarige Nederlander, die na het stoppen van Aqua Blue Sport zonder ploeg zat. Koning krijgt met Adne van Engelen een landgenoot als ploegmaat.

'Sinds Adne hier reed, ben ik de groei gaan volgen. Wat ik zag was indrukwekkend. Daarnaast biedt de ploeg meer dan alleen wielrennen', zo vertelt Koning op de site van Bike Aid. De ploeg zet zich in voor hulp aan ontwikkelingslanden en dat was een trigger voor Koning om te tekenen. Zo rijden er onder meer renners uit Eritrea, Zuid-Afrika, Oeganda en Kenia bij de ploeg. 

LottoNL-Jumbo schittert in Kerstreclame

Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk en Robert Gesink zijn deze weken te zien op televisie in een splinternieuwe reclame van hoofdsponsor Jumbo. De drie figureren in de commercial van de supermarkt als kerstzangers. Met kersttruien en al stelen ze de show, met Jeroen van de Boom op de piano.

Of ze het een beetje kunnen? Ook Sven Kramer, Carlijn Achtereekte en Kjeld Nuis van de schaatsploeg van Team Jumbo zijn namelijk van de partij, uiteraard op de ijsbaan. En alsof dat nog niet genoeg is; ook de bekende Brabander Roy Donders komt langs. Het slotstuk is voor Max Verstappen. Check het hier:

Bouhanni boos op controleurs

Nacer Bouhanni heeft via Twitter zijn onvrede geuit over de manier waarop hij en zijn broer Rayane woensdagochtend zijn gecontroleerd. Volgens Bouhanni waren de controleurs totaal niet op de hoogte wat ze moesten doen. 'De controleurs kwamen buiten mijn schema om en de controleur zag me tijdens de controle aan voor mijn broer. Hij vroeg niet eens om mijn identiteitsbewijs.'

Volgens Bouhanni 'een slechte grap', omdat er nogal onprofessioneel werd omgesprongen met iets belangrijks als een controle. 'Ik heb begrepen dat mijn broer vlak voor mij is gecontroleerd, maar communiceren ging niet, omdat hij onze taal niet sprak. Na anderhalf uur was de controleur pas weg.' In zijn laatste regel roept Bouhanni op tot meer respect voor de renners.

(Foto: Quick-Step Floors/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws