Izagirre herontdekt de Van der Poel in zichzelf: 'Specialisme dat ik leuk vind' Algemeen nieuws

Izagirre herontdekt de Van der Poel in zichzelf: 'Specialisme dat ik leuk vind'

Door Bram van der Ploeg 06 december 2018 | 12:50


Gorka Izagirre kijkt enorm uit naar zijn debuut in het shirt van Astana. De Spanjaard verkaste samen met broer Ion van Bahrain-Merida naar de Kazachse formatie en daar heeft Gorka grootse plannen, te beginnen in het veld.

Izagirre reed vroeger graag door de modder en doet dat in preseason opnieuw. 'Dat klopt. Ik ben dit jaar weer begonnen en zal nog meer wedstrijden rijden dan vorig jaar. Ik zoek naar de inspanningen die je op de weg nog niet kunt leveren. Het is een specialisme dat ik leuk vind, anders zou ik het niet doen', zo vertelt hij aan AS.

De verwachtingen zijn vervolgens hoog voor het nieuwe seizoen. Dat mag ook wel, aangezien Gorka Izagirre zich in 2018 bewees als afmaker. 'Het team gaf me vanaf de start de vrijheid en ik heb het hele seizoen gepresteerd. Ik ben blij met de transfer naar Astana. We zijn hier goed ontvangen en nu ligt de focus op het beter leren kennen van elkaar. Het helpt dat er Spanjaarden in de ploeg zitten, collega's die we al langer kennen.'

In 2019 zal Izagirre als knecht worden uitgespeeld in de grote rondes, maar krijgt hij net als bij Bahrain-Merida de vrijheid om voor dagsucces te gaan. 'Ik probeer mezelf altijd te verbeteren. Het belangrijkste is om fysiek en met een goede conditie aan de start te staan, dan komen de resultaten vanzelf.' (foto: Bahrain-Merida/Bettini Photo)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws