[Update] Sagan skipt na Strade Bianche mogelijk ook Luik-Bastenaken-Luik Algemeen nieuws

[Update] Sagan skipt na Strade Bianche mogelijk ook Luik-Bastenaken-Luik

Door Bram van der Ploeg 08 maart 2019 | 09:09


Peter Sagan zal in 2019 ongeveer dezelfde kalender hebben als in 2018. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt op de ploegpresentatie. Sagan zal zich vooral focussen op de klassiekers en de Tour de France.

Het doel in de Tour is duidelijk: ritzeges pakken en de groene trui naar Parijs brengen. Sagan won de groene trui al zes keer en staat daarmee op gelijke hoogte met Erik Zabel. Verder ligt de focus op klassiekers als Luik-Bastenaken-Luik, Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, Gent-Wevelgem en natuurlijk Parijs-Roubaix. Welke klassiekers Sagan precies gaat rijden is nog niet bekend.

In de Tour de France krijgt Sagan in ieder geval gezelschap van Emanuel Buchmann, die klassementsambities heeft. De Duitser verlengde bovendien zijn contract tot 2021, net als landgenoot Pascal Ackermann, die zal sprinten voor de zeges in de Giro d’Italia.

Update - 3 maart 2019 (11.25 uur): Sagan slaat Strade Bianche over en gaat vol voor andere klassiekers

Peter Sagan heeft zijn programma aangepast. In eerste instantie zou de oud-wereldkampioen starten in de Strade Bianche, maar dat gaat niet gebeuren. Coach Patxi Vila: 'De drie doelen zijn Sanremo, Vlaanderen en Roubaix. Over Luik moeten we nog nadenken', zei hij tegenover VeloNews.

Update II - 8 maart 2019 (09.05 uur): Sagan gaan mogelijk verder schrappen

We zien Peter Sagan in het voorjaar mogelijk nog minder dan nu al het geval is. De Slowaak sloeg het openingsweekend al over en is er ook niet bij in de Strade Bianche, vanwege een gebrek aan koersritme. Over de Ardense klassiekers beslist hij later. Vooralsnog is het plan om wel voor het eerst in Luik-Bastenaken-Luik van start te gaan.

Coach Patxi Vila stelt in Het Nieuwsblad dat dit echter wel onder voorbehoud is. 'Onze focus ligt dit jaar op de kasseiklassiekers: vanaf Harelbeke tot en met Roubaix. Nadien zullen we zien hoeveel energie er nog in de tank van Peter zit. Door het nieuwe parcours ben ik zeer benieuwd wat Peter kan in Luik. Het zou een interessante ervaring zijn. Maar nog eens: voor de ploeg en mij primeren de kasseien. Pas na Roubaix beslissen we of Peter ook effectief in Luik zal starten.'

­

Sagan zelf is helder over zijn harde keuzes: 'Ik heb al gekoerst in de Tour Down Under en de Ronde van San Juan. Het was dan ook nodig om nadien een beetje op mijn effen te komen. Het seizoen is nog lang: eerst de klassiekers, dan de Tour de France, dan het wereldkampioenschap... En dus moet ik keuzes maken.'

Wist je al dat In de Leiderstrui een speciale pagina heeft over de Tour de France? Check 'm hier!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws