Nieuwe ploeggenoot complimenteus over Terpstra: 'Merken nu al het effect' Algemeen nieuws

Nieuwe ploeggenoot complimenteus over Terpstra: 'Merken nu al het effect'

Door Marijn van den Berge 10 december 2018 | 18:31


Ze zijn nog niet zo lang ploeggenoten, maar Adrien Petit merkt de aanwezigheid van Niki Terpstra bij Direct Energie direct al. Dat laat hij weten aan La Voix du Nord. Terpstra is na zijn transfer de grote man bij de Franse ploeg en het speerpunt voor de klassiekers. Donderdag werd Parijs-Roubaix verkend.

‘We merken nu al het effect dat een persoonlijkheid als Niki heeft op de motivatie van het hele team’, zegt Petit, die sinds 2016 bij Direct Energie rijdt. ‘We kenden elkaar nog niet heel goed, omdat Niki vaak in zijn bubbel zit tijdens de koers. Hij leeft voor resultaten en zit niet in het peloton om te praten’, weet Petit.

‘Hij is ambitieus, kieskeurig en weet wat hij doet’, somt de Fransman op over Terpstra. ‘Hij laat al goed merken wat hij van ons verwacht. Hij is een enorme aanwinst voor de groep.’ Petit ziet ook wat overeenkomsten met zijn Nederlandse ploegmakker. ‘We koersen een beetje hetzelfde: vroeg voorin het peloton. We zullen nooit ver van elkaar vandaan zitten.’ (Foto: Quick-Step Floors / Getty Images)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws