Like ons!
Formule 1 komt naar het wielrennen: McLaren wil met Bahrain-Merida beste worden

Algemeen nieuws

Formule 1 komt naar het wielrennen: McLaren wil met Bahrain-Merida beste worden

McLaren gaat samenwerken met Bahrain-Merida, zo meldt Cyclingnews. De beide partijen onderhandelden al een jaar over een deal en die gaat er vanaf 2019 komen, met de ambitie om de succesvolste ploeg in het wielrennen te worden.

McLaren is uiteraard bekend van de Formule 1, waarin het al jarenlang een gewaardeerde naam is in het veld. Die ervaring hoopt het Britse merk mee te nemen naar de wielersport. John Allert, Chef Marketing bij McLaren, is een uitgesproken wielerfan. Naast geld (in een joint venture van 50-50) wil de renstal vooral meekijken en met McLaren hoopt Bahrain-Merida op zijn beurt dat het Merida binnenboord houdt als sponsor. Dat contract loopt eind 2019 af. Volgens La Gazzetta dello Sport staat McLaren vanaf 2020 als co-sponsor op het shirt.

Bahrain-Merida-baas Brent Copeland is in zijn nopjes met de deal. 'Dit is geweldig voor het wielrennen en misschien wel het meest bijzondere wat er in de afgelopen tien jaar gebeurd is in de sport. McLaren kan ons op zoveel fronten helpen, hun ervaring is ongelimiteerd.' Kopmannen Rohan Dennis en Vincenzo Nibali werkten reeds al een dag met mensen van McLaren, dat 600 werknemers heeft waar Bahrain-Merida over kan beschikken.

McLaren wil de Tour winnen met Bahrain-Merida

'Wat Bahrain-Merida in twee jaar heeft bereikt, is ongelofelijk inspirerend', zegt Allert er zelf over. 'Dit is voor ons een nieuwe sport, maar de gelijkenissen met de Formule 1 zijn groot. Er is ruimte voor verbetering.' Zo willen beide partijen graag de Tour de France winnen in de komende jaren en het gat met onder meer Team Sky dichten. McLaren zal onder meer inspraak krijgen in de komst van renners.  'Dit is meer dan een financiële samenwerking, maar we moeten eerst met elkaar tot een samenwerking komen die zal zorgen voor verbetering. Als we de beste willen zijn, zullen we het beter moeten doen dan de rest.' (foto: Bahrain-Merida/Bettini Photo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven