[Update] Nibali volgt Froome en Dumoulin niet en wil alleen de Giro winnen Algemeen nieuws

[Update] Nibali volgt Froome en Dumoulin niet en wil alleen de Giro winnen

Door Bram van der Ploeg 14 december 2018 | 08:53


Vincenzo Nibali heeft in 2019 twee grote doelen op zijn kalender staan. De Italiaan focust zich op de Giro d'Italia, maar wil daarna ook presteren in de Tour de France.

Dat maakte de Haai van Messina woensdag zelf bekend tijdens de ploegenpresentatie in Kroatië, waar ook de nieuwe outfit van Bahrain-Merida en de volledige selectie bekend werd gemaakt. 'Ik ga in 2019 voor Giro d'Italia en de Tour de France, maar focus me dus eerst op de Giro', zo klonk het kort.

Voor Nibali dus een uitdagende zomer, al zit er net als in 2018 een week extra rust tussen de Giro en de Tour. De 34-jarige renner gaf recent echter al aan dat hij graag terugkeert in de Tour om te laten zien wat hij echt kan. Zijn podium-droom viel afgelopen seizoen in duigen door een valpartij op de Alpe d'Huez.

Update - 13.05 uur (13 december 2018): Nibali zet de Giro op één

Vincenzo Nibali gaat in 2019 dan wel voor de dubbel, zijn prioriteit ligt bij het winnen van de Giro d'Italia. De Italiaan gaat na zijn koers in Italië door naar Frankrijk. 'Voor mij is het belangrijk om twee grote rondes te rijden, maar ik wil wel helder zijn: De Giro is voor mij de belangrijkste afspraak. Na de Giro maken we de balans op en gaan we nadenken over de Tour', aldus Nibali bij Wielerflits.

De Haai van Messina vindt de Tour op papier zwaarder, maar hij ziet die ronde niet als bonus. Nibali begint het jaar later om in beide grote rondes goed te zijn. Bovendien helpt de week extra rust tussen de grote rondes. De Giro eindigt op 2 juni, de Tour begint op 6 juli. 

Update II - 08.47 uur (14 december 2018): Nibali kan niet beide grote rondes winnen

Vincenzo Nibali heeft zijn ambities om de Giro en de Tour te rijden nog maar eens nader toegelicht. Tegenover Het Nieuwsblad herhaalt hij dat de Giro zijn prioriteit heeft, maar hij zegt ook dat hij de Giro en de Tour in ieder geval niet allebei gaat winnen.

Waar Tom Dumoulin en Chris Froome in 2018 vol voor de dubbel gingen en dat ook uitspraken, daar is Nibali dus iets gereserveerder. 'Ik heb niet gezegd dat ik die twee grote ronden wil winnen. Ik wil me focussen op de Giro en daarna rijd ik de Tour op vraag van algemeen manager Milan ­Erzen. Dat is een andere ­benadering. Het is nu eenmaal heel moeilijk om de twee te winnen. Zie de heel sterke Tom Dumoulin, die twee keer tweede werd.'

Nibali zal in aanloop naar de Giro in ieder geval zijn zege in Milaan-Sanremo verdedigen, daarna is eigenlijk nog niets zeker. 'Alles staat in functie van de Giro waar ik honderd procent wil zijn', aldus de Italiaan, die een toekomst lijkt te zien bij Bahrain-Merida. 'Er is nog niet gepraat. Met de komst van McLaren kom ik bekenden tegen van toen ik bij Astana op Specialized reed. We praten over windtunnel en verbetering van het materiaal. Het is een andere technologische deur die opengaat.' (foto: Bahrain-Merida/Bettini Photo)

Wist je al dat In de Leiderstrui een speciale pagina heeft over de Tour de France? Check 'm hier!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws