Like ons!
[Update] 'Nieuwe ploegmaat Mollema; ervaren Elissonde wordt knecht Nibali'

Algemeen nieuws

[Update] 'Nieuwe ploegmaat Mollema; ervaren Elissonde wordt knecht Nibali'

Vincenzo Nibali verlaat Bahrain-Merida mogelijk na dit jaar. Dat meldt de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Trek-Segafredo, de ploeg van Bauke Mollema en Richie Porte zou aan de Italiaanse superster trekken.

Volgens La Gazzetta zal Nibali in de Giro een contract van twee jaar tekenen. Dit kan zijn bij Bahrain-Merida, maar dus ook bij het Amerikaanse Trek, die hem al langer op de korrel heeft. Mogelijk kiest Nibali voor die ploeg, omdat zij hem ook een toekomst na zijn actieve carrière kunnen verzekeren. De Haai kan zomaar eens zijn laatste contract gaan tekenen.

De eerste gesprekken zijn inmiddels gevoerd, wat mede komt door problemen bij zijn huidige ploeg. Dit team zou hem slechts een contract van een jaar willen aanbieden en heeft de ploeg soms problemen met het betalen van salarissen. Onzekere grond voor Nibali dus, die samen met zijn coach, dokter en persoonlijke verzorger voor zo’n 3,7 miljoen zou verkassen en ploeggenoot worden van Bauke Mollema.

Update - 10.38 uur (8 januari 2019): 'Trek-Segafredo wil deal van vier miljoen sluiten'

Na lange gesprekken staan zowel Vincenzo Nibali als Trek-Segafredo welwillend tegenover een contract dat ingaat per 2020. Dat meldt La Gazzetta dello Sport, dat maandag kwam met het nieuws dat er onderhandeld ging worden. De informele gesprekken lopen echter al sinds oktober. Blijkbaar heeft het Nibali kunnen bekoren, want deze week zat hij volgens de Italiaanse sportkrant voor het eerst officieel om tafel met kamp-Trek-Segafredo.

De gesprekken zouden goed zijn verlopen en hebben Nibali zeker niet afgestoten. Natuurlijk speelt ook Bahrain-Merida nog een rol en kunnen ook andere ploegen, zoals het geïnteresseerde UAE, aan het langste eind trekken, maar Trek-Segafredo lijkt toch echt de volgende ploeg van de Haai van Messina te gaan worden. Zeker omdat de Amerikaanse ploeg aan de wensen van Nibali wil voldoen: het meenemen van zijn coach, dokter, fysiotherapeut, osteopaat én broertje Antonio, wiens contract bij Bahrain-Merida ook eind 2019 afloopt. Dit pakket zou vier miljoen waard zijn, inclusief Nibali zelf.

Overigens heeft Bahrain-Merida ook opgeschaald in de onderhandelingen. Waar het eerst met een contract van één jaar voor Nibali kwam, gaat de ploeg hem nu een voorstel doen voor een tweejarige verlenging. Sponsor McLaren zal één dezer dagen aansluiten bij de onderhandelingen en eind januari komt er een officieel voorstel. De deadline hiervan ligt in april, maar Bahrain-Merida geeft aan in ieder geval voor de Tour duidelijkheid te willen.

Update II - 14.24 uur (9 januari 2019): Trek-Segafredo positief over kansen Nibali

Bij Trek-Segafredo is men vol vertrouwen na de eerste contacten met Vincenzo Nibali. De ploeg van Bauke Mollema wil na dit seizoen zijn slag slaan en de Italiaan naar het team halen. Teammanager Luca Guercilena vertelt aan Cyclingnews dat Nibali welwillend staat tegenover een transfer.

Guercilena zat aan tafel in Milaan toen er werd gesproken met Nibali, die na dit seizoen uit zijn contract loopt bij Bahrain-Merida. 'Nibali is één van de belangrijkste renners van het peloton', zegt hij. 'We weten dat hij op de markt is, maar het is te vroeg om te zeggen dat het rond is. We kennen hem als renner en hij is een Italiaan, wat interessant is met Segafredo als Italiaanse sponsor. Ik geloof dat hij geïnteresseerd is. Hij denkt erover om voor een Italiaanse sponsor te rijden.'

Update III - 08.20 uur (15 maart 2019): Nibali dichtbij Trek-Segafredo

Vincenzo Nibali komt steeds dichterbij een overgang naar Trek-Segafredo, zo meldt Het Nieuwsblad vrijdagochtend. Hoewel de Italiaan recent zelf nog aangaf dat hij het liefst bij Bahrain-Merida blijft, speelt er op de achtergrond meer. Nibali zou niet overweg kunnen met enkele stafleden.

Daarnaast is de 34-jarige Haai van Messina het niet eens met enkele regels binnen de ploeg. Trek-Segafredo aast al langere tijd op Nibali, mede door het Italiaanse Segafredo. Volgens Het Nieuwsblad moet Nibali dan wel laten zien waarom hij zoveel geld wil verdienen bij Trek. Top-5 in de Giro d'Italia zou een vereiste zijn.

Update IV - 13.35 uur (16 maart 2019): Onderhandelingen Nibali en Bahrain-Merida lopen vast

De onderhandelingen tussen Vincenzo Nibali en Bahrain-Merida over een contractverlenging zitten vast. Dat zegt Brent Copeland tegen Cyclingnews. Terwijl Nibali met Trek praatte, zijn er nog geen nieuwe ontwikkelingen in de gesprekken tussen de Italiaan en Bahrain-Merida.

De onderhandelingen lopen vooralsnog vast over de duur van het contract, vertelt Copeland. ‘We boden hem een contract voor een jaar, zoals hij wenste. Toen kwamen ze opeens terug met de eis voor twee jaar. Dat houdt nu alles tegen. We moeten met sponsoren en partners praten voor de hem een aanbod kunnen doen.’ Dat duurt langer dan verwacht, terwijl Nibali meer en meer uit de vingers van Bahrain lijkt te glippen.

Update V - 12.05 uur (15 april 2019): 'Nibali bereikt overeenkomst met Trek, Bahrain zoekt vervanger'

Vincenzo Nibali en Trek-Segafredo hebben een overeenkomst bereikt voor twee jaar. Dat meldt Cyclingnews. Na dit jaar loopt het contract van de Italiaan af bij Bahrain-Merida en zijn beide partijen niet tot een overeenkomst kunnen komen over de contractduur. Nibali zou zoals eerder gemeld inderdaad zijn entourage meenemen naar Trek, bestaande uit broer en renner Antonio Nibali, coach Paolo Slongo, een arts, een fysiotherapeut en een osteopaat.

Intussen zou Bahrain-Merida al druk aan het praten zijn over een opvolger. Ze hebben Rohan Dennis, maar deze lijkt nog niet echt door te breken als klassementsman. Cyclingnews noemt Nairo Quintana als mogelijke vervanger, maar ook onder meer Wout Poels, Daniel Martin, Ilnur Zakarin, Davide Formolo en Jakob Fuglsang.

Update VI - 4 juni 2019 (10.00 uur): Nibali definitief van Trek-Segafredo

Vincenzo Nibali rijdt vanaf 2020 officieel bij Trek-Segafredo. Dat heeft Segafredo-topman Massimo Zanetti bekendgemaakt bij La Gazzetta dello Sport met de gevleugelde woorden "Ho preso Vincenzo Nibali", 'Ik heb Vincenzo Nibali'. Dat nadat Zanetti al in 2015 had gezegd Nibali graag te willen hebben. De Haai van Messina zal twee jaar bij de ploeg van Bauke Mollema rijden. Het nieuws wordt officieel op 1 augustus bekendgemaakt om aan de UCI-regels te voldoen.

Nibali neemt zijn broer Antonio, coach Paolo Slongo, fysiotherapeut Michele Pallini en dokter Emilio Magni mee, maakt La Gazzetta dello Sport bekend. ‘Ik ben ervan overtuigd dat Nibali nog twee jaar op hoog niveau zal rijden. Hij heeft in de Giro laten zien teruggekeerd te zijn aan de top na zijn blessure’, aldus Zanetti, die belooft een sterk team rondom Nibali te bouwen.

Nibali reed de afgelopen drie jaar bij Bahrain-Merida na vier jaar Astana en zeven seizoenen Liquigas.

Update VII - 9 juli 2019 (10.25 uur): 'Elissonde nieuwe knecht Nibali'

Vincenzo Nibali rijdt per 2020 voor Trek-Segafredo en de ploeg is daarom bezig om versterkingen bergop te halen. In Italiaanse media wordt Kenny Elissonde genoemd. De Fransman van INEOS heeft veel ervaring in het sleuren op kop voor onder meer Chris Froome en Geraint Thomas. De 27-jarige renner was bijvoorbeeld één van de sleutelfiguren voor Froome in de Finestre-etappe in de Giro van 2018. Elissonde zou Nibali moeten gaan helpen in de bergen.

(Foto: Sirotti)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven