Van Aert mag zichzelf gaan uitvinden als knecht in Dauphiné: 'Ik kijk er naar uit' Algemeen nieuws

Van Aert mag zichzelf gaan uitvinden als knecht in Dauphiné: 'Ik kijk er naar uit'

Door Bram van der Ploeg 09 januari 2019 | 08:23


Wout van Aert gaat in 2019 kennismaken met een meerdaagse koers op het allerhoogste niveau. De wereldkampioen veldrijden vertelt aan Het Laatste Nieuws dat hij in juni met Team Jumbo-Visma naar de Dauphiné gaat.

Van Aert rijdt net als in 2018 een klassiek voorjaar, maar mag zichzelf ook gaan uitvinden op andere gebieden. 'Na de Gold Race neem ik even rust om te bekomen van het klassieke voorjaar. Vervolgens ga ik op hoogtestage en rijd ik de Dauphiné. In dienst van de ploeg en vooral ook om zelf heel veel bij te leren.'

'Ik kijk er naar uit. De Franse rittenkoers wordt een nieuwe stap in mijn ontwikkelingsproces als wegrenner', vervolgt Van Aert, die de Dauphiné wil gebruiken voor het BK op de weg, enkele weken later. 'Die zijn zeker nog een doel. Daarna volgt opnieuw wat rust en bouw ik tijdens de Tour op naar het najaar en de start van het nieuwe veldritseizoen. Zonder wedstrijden, puur met training. Koersen doe ik pas terug in augustus, in onder meer de BinckBank Tour en de EuroEyes Cyclassics in Hamburg.' (foto: Joris Verwijst / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws