Like ons!
Uran in topvorm naar 'zijn' Colombia: 'Dit wordt beter dan de Tour de France'

Algemeen nieuws

Uran in topvorm naar 'zijn' Colombia: 'Dit wordt beter dan de Tour de France'

Rigoberto Uran zorgt ervoor dat hij in de beste vorm aan de start verschijnt van de Ronde van Colombia. De zogenaamde Colombia Oro y Paz wordt van 12 tot en met 17 februari verreden en Uran wil winnen in eigen land.

'We zullen de beste fans hebben. Dit wordt beter dan de Tour de France. De mensen in Colombia, met name die uit Medellín, zijn helemaal gek van wielrennen. Ze volgen de Colombianen op de voet en komen ze graag van dichtbij bekijken. Het wordt geweldig', aldus Uran lovend op de website van de Ronde van Colombia.

'Ik bereid me iedere dag voor. Het is voor mij een eer om in eigen huis te rijden, op de wegen waar ik iedere dag train', vervolgt de nummer twee van de Tour van 2017. 'Het niveau zal hoog liggen en het parcours wordt zwaar. Er zullen grote tijdverschillen zijn, iedereen kan zijn kans grijpen.' Naast Uran doen onder meer Chris Froome, Egan Bernal, Julian Alaphilippe, Bob Jungels en Miguel Angel Lopez mee.

Vooralsnog is Uran blij dat de ronde geen WorldTour-status heeft. 'In dat geval zouden veel Colombiaanse teams niet mee kunnen doen. Daar moeten we naar blijven kijken. Het is goed waar we nu zijn, omdat de beste teams ter wereld nu al meedoen aan de race.' (foto: Movistar/Bettini Photo)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven