Like ons!
Ewan troeft Sagan af in Down Under Classic en toont vorm voor seizoensstart

Algemeen nieuws

Ewan troeft Sagan af in Down Under Classic en toont vorm voor seizoensstart

Het traditionele criterium dat de week voorafgaand aan de Tour Down Under wordt verreden, de Down Under Classic, is gewonnen door Caleb Ewan. Hij was in de sprint te sterk voor Peter Sagan en Alexander Edmondson. Veel andere deelnemende sprinters vielen, waardoor de spoeling op de streep dun was.

Ewan, die dit seizoen zijn ploeg Mitchelton-Scott inwisselde voor Lotto-Soudal, ging vol vertrouwen naar de Tour Down Under. Het winnen van dit criterium zal dat vertrouwen alleen maar vergroten. Van de jonge sprinter wordt komende week veel verwacht. Dan zal hij wel te maken hebben met een bredere concurrentie, aangezien veel collega-sprinters al voor de laatste bochten op de grond lagen.

Daniel Oss (Bora-Hansgrohe) probeerde het uitgedunde peloton nog te verrassen, maar hij kon een sprint niet voorkomen. Die sprint ging uiteindelijk tussen drie mannen. Ewan, Sagan en Edmondson. Sagan wist deze wedstrijd vorig jaar nog op zijn naam te schrijven. Hoe het met de gevallen sprinters is, is nog niet bekend.

Uitslag Down Under Classic 2019

1. Caleb Ewan
2. Peter Sagan “
3. Alexander Edmondson “
4. Roger Kluge +0.02
5. Daniel Oss +0.04
6. Owain Doull +0.05
7. Luke Rowe +0.09
8. Luis Leon Sanchez “
9. Marco Haller “
10. Francisco Jose Ventoso “

(Foto: Screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven