Like ons!
MPCC komt met tabellen 2018: 98 dopinggevallen in atletiek, 17 in het wielrennen

Algemeen nieuws

MPCC komt met tabellen 2018: 98 dopinggevallen in atletiek, 17 in het wielrennen

De MPCC heeft in een terugblik op 2018 een positieve conclusie in petto voor de wielersport. Via de officiële kanalen meldt het dat het wielrennen steeds schoner wordt.

De De Movement for a Credible Cycling heeft een lijst samengesteld met alle sporten en de daarbij horende dopinggevallen. Atletiek staat met stip op één met nog steeds 98 gevallen van doping. Het wielrennen staat op de dertiende plaats met zeventien positieve plasjes.

De MPCC benadrukt dat in die zeventien dopinggevallen alle disciplines in het wielrennen zijn meegenomen. In de WorldTour en het pro-continentale niveau zagen we zes dopingzaken, twee minder dan een jaar geleden. In de afgelopen vijf jaar was er in de wielersport wel altijd minimaal sprake van twaalf dopinggevallen.

Ook wijst de MPCC naar de corruptie in de sport, die in het wielrennen nog weg lijkt te blijven. Gokschandalen vinden we onder meer veel in het voetbal en cricket. 'Wat betreft corruptie is het veel meer geografisch verspreid over de wereld. De landen waar de geloofwaardigheid van de sport het meest wordt ondermijnd, blijven de VS, Rusland en India', zo valt te lezen. Italië staat er slecht op wat betreft doping met maar liefst 39 gevallen over alle sporten verdeeld.

Check hier alle cijfers. (foto: UCI)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven