Like ons!
Tuft gaat op 41-jarige leeftijd nieuw avontuur aan: 'Maakt de cirkel rond'

Algemeen nieuws

Tuft gaat op 41-jarige leeftijd nieuw avontuur aan: 'Maakt de cirkel rond'

Hoewel Svein Tuft eigenlijk had besloten na 2018 een punt achter zijn wielercarrière te zetten, voegde de tijdritspecialist zich onlangs bij het Amerikaanse Rally-UHC. De inmiddels 41-jarige Canadees zegt in een interview tegen VeloNews vooral nieuwe Noord-Amerikaanse talenten te willen helpen in hun traject naar de Europese koersen. 

'Ik heb het altijd over het ontwikkelen van het wielertalent in Canada en hoe wij constant met allerlei talenten zitten die zich nergens verder kunnen ontwikkelen', zegt Tuft. De Canadees hoopt met zijn nieuwe ploeg hierin verandering te kunnen brengen en zijn ervaringen in de Europese koersen te kunnen delen. 'Het grootste deel van mijn schema zal in Europa plaatsvinden. Veel zal er voor mij dus niet veranderen. Het is voor Noord-Amerikaanse renners niet makkelijk om zich in Europa te bewijzen. Ik denk daarmee te kunnen helpen', aldus de voormalige drager van de roze trui in de Giro d'Italia.

Naast het bezitten van de nodige ervaring haalt Rally-UHC met Tuft ook een renner in de ploeg met een behoorlijk palmares. Zo won Tuft als erkend tijdrijder meerdere nationale titels en wist hij ook twee keer Canadees kampioen in de wegwedstrijd te worden. Zijn grootste successen behaalde hij in teamverband door zowel in de Tour als in de Giro met Mitchelton-Scott de ploegentijdrit te winnen. Bij deze laatste overwinning mocht Tuft in de tweede etappe van de Giro zelfs in het roze starten. Toch reed hij in het begin van zijn carrière louter zijn wedstrijden binnen het Noord-Amerikaanse continentale circuit. Zijn nieuwe ploeg doet hem dan ook veel denken aan zijn tijd als semi-prof: 'Toen ik begon zag het er een beetje uit zoals nu. Het voelt alsof de cirkel helemaal rond is.' (foto: printscreen Pedal Video)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven