Like ons!
Van Baarle blij met nieuwe Sky-trainer: 'Nu voel ik dat ik klaar ben om te racen'

Algemeen nieuws

Van Baarle blij met nieuwe Sky-trainer: 'Nu voel ik dat ik klaar ben om te racen'

Dylan van Baarle heeft het gevoel dat hij dit jaar pas echt kan laten zien wat hij kan in het shirt van Team Sky. De Nederlander had naar eigen zeggen wel even nodig om te wennen aan zijn nieuwe ploeg.

'Ik had meer verwacht van de klassiekers, maar in de tweede helft van het jaar liep het goed. Ik won het NK tijdrijden, waar ik heel trots op ben, en ik was goed in de BinckBank Tour. Mijn eerste seizoen had twee kanten', aldus Van Baarle bij Cyclingnews. 'Ik weet niet wat er gebeurde in de klassiekers. Het was een grote verandering voor mij en ik moest overal aan wennen. De fiets was anders, de banden en hoe het team werkt. Er zijn veel andere mensen en ik veranderde van coach. Nu voel ik dat ik klaar ben om te racen.'

Na Jonathan Vaughters en Dario Cioni werkt Van Baarle nu met Tim Kerrison en dat bevalt goed. 'Hij weet veel. Hij won de Tour met Chris Froome en Geraint Thomas en het is een eer om met hem te werken. Ik hoop dat hij me naar een hoger niveau kan brengen.' Een belangrijk doel is het klassieke voorjaar: 'Er zal niet één leider zijn, maar vier of vijf voor iedere wedstrijd. Dat werkte goed voor Quick-Step Floors en ik zie niet in waarom dat niet voor ons kan werken. We moeten niet één kopman aanwijzen, we moeten alleen zorgen dat iedereen met de neus dezelfde kant op staat.' (foto: printscreen Team Sky)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven