Like ons!
Aru blij met nieuwe staf UAE: 'Te vaak dacht je alleen maar aan tests en wattages'

Algemeen nieuws

Aru blij met nieuwe staf UAE: 'Te vaak dacht je alleen maar aan tests en wattages'

Fabio Aru wil zich in 2019 vooral richten op revanche in de Giro d'Italia, de beslissing over Tour-deelname volgt pas daarna. Dat vertelt de kopman van UAE Team Emirates in La Gazzetta dello Sport.

'Mamma mia, het deelnemersveld is echt schitterend', zo begint Aru tegenover de Italiaanse sportkrant. 'Maar dat is het nu al jaren. Ik wil mijn Giro van 2018 uitwissen, het was één van de zwartste momenten uit mijn carrière. Ik ben nooit geheimzinnig geweest over het feit dat deze race in mijn hart zit, het gevoel is uniek. Ik bereid me met mijn programma volledig voor op de Giro, de Tour zien we daarna.'

Colorado moet daarin een sleutelrol gaan spelen. Op minimaal 1.500 meter hoogte wil Aru het goede gevoel te pakken krijgen tijdens een hoogtestage van drie weken, vlak voor de Giro. 'Ik reed er mijn eerste race als prof in 2012 en werd er tweede, achter Nibali. Je rijdt altijd boven de 1.500 meter en kunt klimmen tot 3.900 meter op de Independence Pass. De wegen zijn perfect, net als het weer.'

Aru: 'Te vaak hadden we het alleen over cijfers'

'Ik kan het goed vinden met de nieuwe staf van doktoren en coaches', vervolgt de Italiaan. 'Ik ben blij dat het menselijke aspect wordt meegenomen. Je moet je goed voelen, balans vinden en soms wat dagen met je familie doorbrengen. Te vaak hadden we het alleen over cijfers en dacht je alleen maar aan tests en wattages. Om het beste te presteren, moet je je goed voelen en ik voel me momenteel goed.' (foto: UAE Team Emirates/Bettini Photo)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven