Like ons!
De Clercq hoopt op Tour mét kunstheup: 'De motor is nog niet versleten'

Algemeen nieuws

De Clercq hoopt op Tour mét kunstheup: 'De motor is nog niet versleten'

Zijn laatste koers dateert van 20 september 2017. Daarna ging het mis op training, toen hij zijn heup brak en zich moest laten opereren. Drie operaties verder, de eerste twee hielpen niet, is hij weer volop aan het trainen en hoopt hij dit jaar zijn rentree te maken, mét een kunstheup.

‘Mijn dokter zegt van wel’, zegt De Clercq op de vraag van Het Nieuwsblad of het mogelijk is om met een kunstheup op topniveau te presteren. ‘Aan mensen met een heupprothese wordt fietsen zelfs aangeraden. Ik voel geen verschil en kan alles doen, dus ik wil gewoon terugkomen op topniveau.’ Mogelijk start De Clercq alweer in de Ronde van Oman.

‘De motor is nog niet versleten’, weet de Wanty-Groupe Gobert-renner. ‘Midden in het seizoen zou ik toch al op niveau moeten zijn.’ En dus lukt ook de Tour misschien wel. ‘Ik besef dat die kans reëel is. Dat zorgt zelfs voor Tour-deelname. Ik wil tonen dat ik die plaats waard ben.’

Nieuwe heup De Clercq kan tweehonderd jaar mee

Het risico dat de heup het opnieuw begeeft is klein, stelt De Clercq. ‘De mijne is van keramiek, dat is slijtvast en volgens de dokter zou die tweehonderd jaar mee moeten kunnen. De verankeringen zouden wel los kunnen komen, maar de dokter is ervan overtuigd dat de heup nooit meer vervangen zal moeten worden. Misschien bij een zeer zware valpartij, maar als je met tachtig per uur het decor in gaat, zijn de gevolgen hetzelfde, met of zonder kunstheup.’ (Foto: Twitter Bart De Clercq)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven